استرالیا ششمین کشور پهناور جهان به شمار آمده که در قاره اقیانوسیه؛ کوچکترین قاره جهان؛ واقع گردیده است. این کشور که در یکم ژانویه سال 1901 از بریتانیا مستقل شد، از 6 ایالت به نامهای نیوساوت ولز، کوئینزلند، استرالیای جنوبی، تاسمانی، ویکتوریا و استرالیای غربی به همراه 2 منطقه با عنوان قلمرو سرزمین شمالی و قلمرو پایتختی استرالیا تشکیل شده است. شهر کانبرا پایتخت کشور استرالیا و شهرهای سیدنی، ملبورن، بریزبن، پرث، آدلاید و همچنین کانبرا از جمله بزرگترین و محبوبترین شهرهای آن هستند.
کشور استرالیا یکی از مقصدهای اصلی، برتر و محبوب مهاجرتی در جهان است که سالانه هزاران نفر به روشهای مختلف در آن ساکن میشوند و قریب به 10 روش اصلی مهاجرتی و دهها ویزای ساب کلس برای اکثر این روشها (به خصوص برای روشهای کاری، سرمایهگذاری و…) برای متقاضیان دارای صلاحیت برای مهاجرت به این کشور در نظر گرفته شده است. در واقع استرالیا و کانادا در میان کشورهای غربی بیشترین میزان پذیرش مهاجران را دارا هستند و پذیرش سالانه تعداد قابل توجهی از مهاجران در این کشورها در دستور کار دولت قرار دارد که همهی اینها هم برای شخص مهاجر زندگی بهتری را رقم زده و هم به نفع ساختارهای مهمی در کشور مقصد از جمله ساختارهای اقتصادی، فرهنگی و… خواهد بود. کیفیت بالای زندگی، اقتصاد با ثبات، پیشرفت و رفاه وصف نشدنی در این کشور، جغرافیا و اقلیم کم نظیر و نظام آموزشی بسیار قوی، معتبر و عالی در سطح جهانی تنها چندی از مهمترین دلایل تمایل افراد را به مهاجرت به این کشور تشکیل میدهند. امروزه مهاجرت تحصیلی و پس از آن کاری به خصوص برای ایرانیان از رایجترین روشهای مهاجرت به کشور استرالیا هستند. در ادامه مقاله با ما همراه شده تا تمامی اطلاعات مورد نیاز در زمینه مهاجرت به استرالیا را شرح دهیم.
مهاجرت به استرالیا در سال 2022
سالهای بین 2020 تا تقریبا اوایل 2022 تبعاتی منفی برای اقتصاد کشورهای مهاجرپذیر همچون استرالیا داشت، زیرا به دلیل محدودیتهای سفر، حجم کلی نرخ مهاجرت کاهش چشمگیری داشت. به همین دلیل برای سال 2021 ایجاد تغییرات عمدهای در دستور کار قرار گرفت تا با انجام اصلاحاتی در برنامههای مهاجرتی استرالیا، بازپروری از این 2 سال سخت برای تقریبا همه مردم جهان و کشورها در همه امور از جمله امور مهاجرتی راحتتر گردد. ضمن آنکه قرار است در سیاستهای مهاجرتی این کشور در سال جاری میلادی، مهاجرت و الحاق خانوادگی تقریبا 1.5 برابر شود، باید گفت که اهمیت به جذب نیروی کار برای رویش مجدد اقتصادی پساکرونایی دوچندان خواهد شد و همچنین در این راستا، متقاضیان تحصیل در استرالیا که افرادی با ارزش از نظر علمی پس از فارغالتحصیلی از این کشور و همچنین بهترین کاندیدها برای جذب به بازار کار و در نتیجه اخذ اقامت دائم تلقی میگردند نیز توجه ویژهای خواهد شد. برای مثال یکی از اقدامات این است که دانشجویانی که در دانشگاههای مناطق حاشیهای تحصیل کردهاند، هم اکنون میتوانند ویزای موقت کاری پس از فارغالتحصیلی خود را برای 1-2 سال بیشتر دریافت کنند.
در حال حاضر و با انجام واکسیناسیون سراسری در طی سال 2021 میلادی در این کشور به بهترین شکل و همچنین رفع بسیاری از محدودیتهای کرونایی برای سفر به ین کشور در سال 2022 تقریبا اوضاع تردد به این کشور و همچنین روند پیگیری پروندههای مهاجرتی از جمله پروندههای مربوط به پذیرش تحصیلی و اعطای ویزای دانشجویی، ویزای کاری و حتی ویزای توریستی به مانند سابق برگشته و بنابراین هم اکنون هیچ منعی برای اقدام در زمینه ویزای دانشجویی و تحصیلی در استرالیا، ویزای کاری و دیگر انواع ویزاهای مهاجرتی وجود ندارد.
بدین صورت که کلیه افرادی که تزریق 2 دوز از یکی از واکسنهای مورد تایید استرالیا را انجام داده و همچنین از تزریق دوز دوم واکسنشان حداقل 14 روز گذشته باشد، برای سفر به استرالیا مجاز خواهند بود.
- لیست واکسنهایی که تا به امروز مورد تایید کشور استرالیا برای سفر به این کشور قرار دارند عبارتند از واکسنهای: فایز، آسترازنکا، جانسن اند جانسن، مدرنا، سینوفارم، سینوواک، کوواکسین و اسپاتنیک
البته با گسترش سویه جدید اومیکرون از اواخر سال 2021 و موج جدیدی از مبتلایان به ویروس کرونا، قوانین سفر به ویژه برای گردشگران در کوتاه مدت مرتبا بروزرسانی شده، تغییر کرده و این تغییرات ممکن است حتی در درون کشور مانند محدودیتهای رفت و آمد درون شهری، حضور در محیط شهر و اماکن تفریحی، اماکن سر پوشیده یا آزاد، رستورانها و کافهها و… تغییر کنند و یا همچنین تحصیل برای مدتی به صورت آنلاین و از راه دور انجام پذیرد و به همین دلیل توصیه میشود که متقاضی در هنگام سفر از آخرین اخبار و قوانین در ارتباط با این موارد اطلاعات لازم را کسب نماید.
مختصر اطلاعات کلیدی استرالیا

- نام رسمی: قلمرو همسود استرالیا (Commonwealth of Australia)
- پایتخت: کانبرا (Canberra)
- نوع حکومت: پادشاهی مشروطه پارلمانی فدرال
- واحد پول: دلار استرالیا (با نشان اختصاری AUD)
- زبان رسمی: انگلیسی
- مساحت کل: 7.7 میلیون کیلومتر مربع (رتبه 6 در وسعت)
- تعداد ایالات و قلمرو: شامل 6 ایالت و 2 قلمرو
- جمعیت: 38,242,860 نفر (آمار ژانویه 2022 – رتبه 51 در جهان)
- بزرگترین شهر: سیدنی
- محبوبتترین شهرها: سیدنی، ملبورن، بریزبین، پرث، کانبرا، هوبارت، گلد کوست و…
- شرایط آب و هوایی: عموما معتدل، تابستانهای گرم و گاها مرطوب، زمستانهای خنک و به نسبت کوتاهتر
- میزان تولید ناخالصی: 1.370 تریلیون دلار در آخرین آمار (رتبه 13 در جهان)
- متوسط سرانه: 61 هزار دلار در سال
- متوسط هزینه زندگی برای دانشجو در سال: 16 تا 20 هزار دلار استرالیا
- متوسط هزینه تحصیل برای دانشجو در سال: 32 هزار دلار استرالیا
- تعداد دانشگاهها: 43
- دارای رتبه 9 در دموکراسی
- دارای رتبه 11 در شادی و رضایت مردمی
- دارای رتبه 25 در آزادی مطبوعاتی
- بافت مردم مهاجر به ترتیب جمعیت: انگلیس، هند، چین، نیوزلند، فیلیپین، ویتنام، آفریقای جنوبی، ایتالیا، مالزی، سریلانکا
روشهای مهاجرت به استرالیا
- مهاجرت تحصیلی
- مهاجرت کاری
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری و استارت آپ
- مهاجرت نخبگان (ویزای گلوبال تلنت)
- اسپانسرشیپ خانوادگی
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت از طریق تولد
- مهاجرت از طریق پناهندگی
مزیتهای مهاجرت به استرالیا در یک نگاه

- زندگی در کشوری با شاخصهای بالای اقتصادی و توسعه انسانی
- برخورداری از رفاه در یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان از نظر اقتصاد، علم، فرهنگ، رفاه در زندگی و…
- ثبات اقتصادی و امنیت شغلی
- استانداردهای بالای نظام آموزشی
- پوشش درمانی گسترده دولتی
- فرهنگ مهاجرپذیر و وجود بافت چند فرهنگی در شهرهای اصلی آن
- مناظر طبیعی، ساختار جغرافیایی، نوع اقلیم و پوشش جانوری خارقالعاده
- اخذ یکی از معتبرترین پاسپورتهای جهان و امکان سفر به اکثر کشورهای جهان بدون نیاز به ویزا
- مزایای شغلی بالا نسبت به بسیاری از کشورهای پیشرفته دیگر مانند تعطیلات و مرخصیهای با حقوق و…
- جزء یکی از امنترین کشورهای جهان و داشتن مزایای امنیت شغلی و اجتماعی بسیار بالا
- امکان همراهی خانواده با ویزاهای اقامت دائم و یا موقت (عموما همسر و فرزندان خردسال)
- دارای رتبه 9 در دموکراسی و حقوق بشر در جهان
- دارای رتبه 11 در شادی و رضایت مردمی در جهان
- امکان تحصیل رایگان برای فرزند زیر 18 سال در مدارس دولتی پس از اخذ شهروندی
- و…
تاریخچه مهاجرت به استرالیا
نخستین مهاجران به استرالیا از ناحیه دریایی جنوب شرقی آسیا و پاپوآ گینه نو بودند که حدود 80 هزار سال پیش وارد این کشور شدند. پس از آن از اوایل قرن هفدهم به بعد، این قاره اولین استقرار و اکتشافات ساحلی را توسط اروپایی را تجربه کرد. و در مابین سالهای 1788-1868 این کشور به عنوان تبعیدگاه مجرمان انگلیسی در ایالت نیو ساوت ولز استفاده میشد و به تدریج جمعیت این کشور رو به افزایش گذاشت. با شروع دوران تب طلا در سال 1851، مهاجران اروپایی به ویژه انگلیسیها و آلمانیها به جستجوی طلا و کسب ثروت وارد این کشور شدند. همزمان با آنها نیز چینیها به استرالیا مهاجرت کردند، اما به دلیل تبعیضهای نژادی مدت زیادی در آنجا باقی نماندند. پس از آنکه کلونیهای اسپانیایی در سال 1901 تبدیل به یک کشور واحد شدند، تصمیم گرفتند تا موج مهاجرت را محدود سازند و به همین دلیل سیاست استرالیای سفید را اجرا کردند. طبق این قانون، افراد غیر اروپایی، از مهاجرت به کشور استرالیا منع میشدند.
این سیاست برای سالهای متمادی دنبال میشد و در دوران پس از جنگ جهانی دوم موجب افزایش جمعیت اروپایی در کشور استرالیا گشت. در نهایت در دهه 1970 سیاست جدید چندفرهنگ گرایی جایگزین شده و فرصت جدیدی برای مهاجران غیر سفید پوست فراهم ساخت تا در این کشور ساکن شوند. به طور حدودی از سال 1945 تا به الان بیش از 7.5 میلیون نفر در این کشور مستقر شدند و در نتیجه 30 درصد از مردم استرالیا، متولد در کشوری دیگر هستند. استرالیا در سالهای اخیر بطور متوسط سالانه 170 هزار مهاجر را اسکان داده و همچنین در هر سال بین 250 تا 300 هزار ویزای اقامت کوتاه مدت (ویزای دانشجویی و ویزای موقت کار) صادر نموده است. این اعداد و ارقام شامل توریستها نمیگردد (و در کل مفهوم گردشگری با مهاجرت کاملا متفاوت است) و همچنین بیشترین اقامتهای دائم اعطاء شده در میان این آمار و ارقام، متعلق به 3 دستهی نیروی کار، دانشجویان فارغالتحصیل با شروع به اشتغال در این کشور و الحاق خانوادگی میباشد. در طی سالیان اخیر، استرالیا در کنار کانادا به عنوان مهاجر پذیر ترین کشورهای جهان تلقی میشوند.
وضعیت سیاسی و اجتماعی در استرالیا

استرالیا همچون کانادا یک کشور مشروطه سلطنتی به شمار آمده که به عنوان یکی از کشورهای همسود زیر نظر خانواده سلطنتی انگلستان است. ملکه انگلستان فرماندار کل کشور را تعیین کرده و مجلس نمایندگان نیز نخستوزیر را مشخص میکنند. حزب لیبرال، حزب کارگر، حزب سبز و حزب یک ملت، احزاب اصلی کشور استرالیا را تشکیل میدهند. اگرچه فرماندار کل بنا بر قانون اساسی، از اختیارات فراوانی برخوردار بوده اما در عمل شخص اول اجرایی در این کشور، نخستوزیر آن میباشد که در طی یک پروسه دموکراتیک انتخاب و منتسب شده و سپس دولت را تشکیل میدهد. اسکات موریسون، از سال 2018 میلادی تا به امروز (2022) سمت نخست وزیری کشور استرالیا را بر عهده دارد.
استرالیا در شاخصهایی چون سلامت، کیفیت زندگی، آموزش، امنیت، حقوق سیاسی، آزادیهای اقتصادی و مدنی رتبه جهانی بالایی را همه ساله کسب مینماید؛ به طوری که همانطور که اشاره نیز شد، در سال جاری میلادی کشور استرالیا دارای رتبه 9 در دموکراسی، دارای رتبه 11 در شادی و رضایت مردمی، دارای رتبه 25 در آزادی مطبوعات، رتبه 3 در ملیگرایی، رتبه 8 در امید به زندگی، رتبه 11 در کمترین میزان فساد، رتبه 16 در حقوق زنان، رتبه 10 در حقوق اقلیتهای جنسی، رتبه 13 در رفتار ضد نژادپرستی، رتبه 9 در آزادی دینی را کسب کرده و همچنین در دهها معیار دیگر با رتبههای خوب و بالای دیگر؛ چنین شرایطی مسلما میل به مهاجرت به این کشور برای زندگی، تحصیل، کار، سرمایهگذاری، تشکیل خانواده و… را به شدت افزایش خواهد داد.
دانشگاهها و سیستم آموزشی استرالیا
نظام آموزشی استرالیا جایگاه مهمی در اقتصاد و فرهنگ این کشور را به خود اختصاص داده است. سیاستهای آموزشی در این کشور علاوه بر دولت کل کشور کل، بلکه بر عهده دولتهای منطقهای نیز تا حد زیادی هست. نظام آموزشی استرالیا یکی از قویترین نظامهای آموزشی حال حاضر در جهان بوده که دارای کیفیت آموزشی و اعتبار بسیار بالایی در جهان از همه لحاظ بوده و تعداد قابل توجهی از دانشگاههای با رتبه زیر 100 جهانی در این کشور قرار دارند (7 دانشگاه برتر این کشور دارای رتبه جهانی زیر 100 هستند). این سیستم آموزشی برتر صرفا محدود به تحصیلات در مقطع دانشگاه و یا کالج نبوده و بلکه این کیفیت کم نظیر و برتری بالای سیستم آموزشی را میتوان از همان آغاز و دوران پیش دبستانی نیز در سرتاسر این کشور مشاهده نمود. به طور کلی کودکان استرالیایی موظفند از سنین 5-16 سال به مدرسه بروند. همچنین در برخی از ایالتها یادگیری مهارتهای فنی و حرفهای در سنین 16-17 سالگی بسیار رایج است.
در کشور استرالیا 37 دانشگاه دولتی و 2 دانشگاه خصوصی به همراه چندین موسسه آموزشی و کالج با کیفیت آموزشی بسیار بالا وجود دارند. از طرفی در کنار این سیستم آموزشی بسیار پیشرفته، مدرن و برتر، حقیقتی غیر قابل انکار وجود داشته و آن گران بودن دانشگاههای استرالیا برای تحصیل است؛ به طوری که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی جهان، این کشور را به عنوان یکی از گرانترین کشورها برای تحصیل اعلام کرده است، زیرا شهریه دانشگاههای این کشور به خصوص برای دانشجویان بینالمللی بسیار بالاست و در واقع یکی از راههای قابل توجه برای کسب درآمد دولت استرالیا و جذب سرمایه بینالمللی، همین جذب نرخ بالای دانشجوی بینالمللی محسوب میشود. طبق سیستم رتبهبندی QS هفت دانشگاه کشور استرالیا شامل دانشگاه ملی استرالیا، دانشگاه سیدنی، دانشگاه ملبورن، دانشگاه نیوساوت ولز، دانشگاه کوئینزلند، دانشگاه موناش و دانشگاه وسترن استرالیا رتبه جهانی زیر 100 دارند. چنین استانداردهای بالایی در نظام آموزشی باعث شده تا مهاجرت تحصیلی به استرالیا چنین محبوب باشد.
ساختار اقتصادی استرالیا

اقتصاد یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در ذهن و تصمیمگیری متقاضی در فرآیند مهاجرت به کشور مقصد است. در واقع آگاهی از میزان درآمد، هزینههای زندگی، نرخ بیکاری، توان اقتصادی کشور و مشکلات معیشتی بر انتخاب مقصد مهاجرت اثر مهمی دارد، زیرا بیشتر مهاجران به دنبال دستیابی به شرایط بهتر زندگی از کشور خود خارج میشوند. کشور استرالیا یکی از کشورهای توسعهیافته و 14مین اقتصاد بزرگ جهان بر حسب میزان تولید ناخالصی به مبلغ 1.48 تریلیون دلار است. همچین این کشور در جایگاه دهمین کشور جهان از نظر درآمد سرانه ملی، رتبه 25 در بهترین صادر کننده و رتبه 20 در بهترین وارد کننده قرار دارد و از نظر شاخصهای توسعه انسانی نیز در مقام هفتم در سال جاری میلادی قرار گرفته است. ارز رایج این کشور، دلار استرالیا بوده و با نشان اختصاری AUD شناخته میشود. در ابتدای سال 2022 میلادی هر دلار استرالیا معادل 72 سنت آمریکا بوده است؛ یعنی هر دلار آمریکا معادل 1.39 دلار استرالیا. پایین بودن نرخ فقر در کشور استرالیا و نرخ بیکاری؛ به خصوص پس از بازپروری اقتصادی ناشی از صدمات دوران همه گیری (رسیدن به رقم بسیار خوب 4.2 درصد) به همراه رفاه نسبی موجود و ثبات اقتصادی و وضعیت اشتغال، حقوق و درآمد بسیار خوب حاکم در آن موجب شده تا متقاضیان بسیاری از سراسر جهان برای مهاجرت به این کشور از جمله لز روش مهاجرت کاری به استرالیا اقدام کنند.
خدمات درمانی و رفاهی
پوشش درمانی استرالیا با نام Medicare، بیمهای درمانی است که توسط دولت استرالیا به شهروندان و افراد دارای اقامت دائم این کشور اعطا میشود. این پوشش درمانی تمام و یا بخشی از هزینههای خدمات درمانی ضروری را تامین میکند. علاوه بر آن بسیاری از خدمات درمانی تکمیلی همچون آزمایشات پزشکی، مشاوره روانشناسی یا روانشناختی، بینایی سنجی، فیزیوتراپی و شنوایی سنجی نیز شامل بیمه سراسری دولتی شده و بخشی از هزینههای آنها توسط دولت پرداخت میشود. لازم به ذکر است که هزینه درمان در بیمارستانهای دولتی تحت این پوشش درمانی به صورت کاملا رایگان محاسبه میشود. علاوه بر بیمه دولتی، شرکتها و موسسات خصوصی نیز در استرالیا اقدام به ارائه بیمه درمانی میکنند. افراد میتوانند علاوه بر بیمه دولتی، برای برخورداری از پوشش درمانی بیشتر، بیمه خصوصی را نیز دریافت کنند. همچنین برخی از بیمارستانها و متخصصین نیز هستند که به طور خصوصی فعالیت کرده و شامل بیمه درمانی سراسری نمیشوند. بنابراین افرادی که قصد استفاده از بیمه درمانی دولتی را دارند تنها میتوانند به بیمارستانها، درمانگاهها و متخصصین دولتی مراجعه کنند.
مهاجرت کاری به استرالیا
کشور استرالیا انواع مختلفی ویزای کاری ارائه میدهد که ممکن است به صورت موقت و یا همراه با اقامت دائم باشند. متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا از طریق ساب کلسهای 188، 189، 190، 485، 489 و 491 و چندین و چند زیرکلاس دیگر (بیش از 15 ساب کلس ویزای کاری) که جزء 2 زیر دسته اصلی ویزای نیروی کار ماهر و ویزای کار اسپانسر بوده میتوانند برای مهاجرت کاری به این کشور اقدام نمایند و سپس در سیستم امتیاز بندی ویزای کاری استرالیا برای اخذ اقامت دائم شرکت نماید. متقاضیان باید در این سیستم امتیازبندی، حداقل 65 امتیاز را کسب کنند تا واجد شرایط دریافت ویزای کاری شوند. این سیستم بر اساس فاکتورهایی چون سن، تحصیلات، دانش زبان انگلیسی و سابقه کاری تنظیم شده است.
هر ساله دولت استرالیا مشاغل مورد نیاز در این کشور را که با کمبود نیروی کار مواجه هستند در سه دسته مهارتهای استراتژیک متوسط و طولانی (MLTSS)، مشاغل مهارتی کوتاه مدت (STSO) و مشاغل منطقهای (ROL) ارائه میدهد. این لیست ارائه شده در بردارنده عناوین شغلی است که افراد فعال در آن حوزه میتوانند برای کار در استرالیا اقدام کنند. در واقع افرادی که حوزه شغلی آنها در هیچ یک از این سه شغل نگنجد، شانس چندانی برای اخذ ویزای کاری استرالیا نخواهند داشت. از طرفی دیگر توجه داشته باشید که کشور استرالیا به دلیل وسعت جغرافیایی خود، در برخی از مناطق کم جمعیت و روستایی سرمایهگذاری بیشتری بر متقاضیان مهاجرت کاری میکند. به همین دلیل افرادی که خواهان دریافت ویزای کاری در مناطق کم جمعیت هستند، شانس بهتری برای اخذ ویزای کاری استرالیا خواهند داشت. از معروفترین ویزاهای این دسته میتوان به ساب کلس 887، 491، 489، 494 و 187 اشاره کرد. متوسط درآمد افراد شاغل در کشور استرالیا آن هم پس از کسر مالیات در حدود سالانه 60 هزار دلار استرالیا میباشد.
مهاجرت کاری به استرالیا برای فارغالتحصیلان دانشگاه امیرکبیر و تهران
دانشجویان دانشگاههای امیرکبیر و تهران که در رشتههای مهندسی عمران، مهندسی سازه، مهندسی شیمی، مهندسی محیط زیست، مهندسی الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی تولید، مهندسی تولیدات گیاهی، مهندسی معدن و مهندسی مواد در دو سال اخیر فارغالتحصیل شدهاند، میتوانند برای دریافت ویزای موقت کاری استرالیا (ساب کلس 476) اقدام کنند. همچنین سن متقاضیان باید کمتر از 31 سال و مدرک اخذ شده میتواند شامل کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری باشد. ویزای موقت کاری 476 استرالیا برای 18 ماه اعتبار داشته که به افراد اجازه سفر، تحصیل و کار در استرالیا را میدهد. همراهی اعضای خانواده فرد با اخذ این ویزا امکانپذیر بوده و هزینه آن 405 دلار استرالیا است. توجه داشته باشید که حداقل نمره زبان مورد نیاز برای اخذ این ویزا آیلتس 6 و یا 64 تافل است. اگرچه پس از پایان این دوره، امکان تمدید ویزا وجود ندارد، اما متقاضیان میتوانند با استخدام در موقعیتی شغلی و در دست داشتن قرارداد کاری برای ویزای بلند مدت کاری استرالیا و اقامت دائم آن اقدام کنند.
بهترین شهرهای استرالیا برای زندگی

با وجود آب و هوای آفتابی و استانداردهای بالای زندگی در شهرهای بزرگ استرالیا، جای تعجب نیست که سالیانه افراد زیادی برای مهاجرت به این کشور اقدام میکنند. اگرچه سیدنی و ملبورن به عنوان خانه اصلی مهاجران شناخته میشوند و فرصتهای شغلی فراوانی برای آنها فراهم کردهاند، هزینههای زندگی در این شهرها بسیار بالاست. در حالی که شهرهایی چون آدلاید، پرث، بریزبن و کنبرا میتوانند محیط زندگی آرامتر و مقرون به صرفهتری را برای مهاجران فراهم کنند. به طور کلی بهترین شهرهای استرالیا برای زندگی عبارتند از:
سیدنی:
با جمعیت بیش از پنج میلیون نفر، سیدنی بزرگترین شهر استرالیا و خانه برخی از مهمترین جاذبههای این کشور محسوب میشود. مهاجران جوان و دانشجویان اغلب برای زندگی به مرکز شهر سیدنی با خیابانهای نورانی، آسمانخراشها و انواع مراکز تفریحی متنوعی میروند اما زندگی خانوادگی نیز در حومههای شهر جریان دارد. سیدنی گرانترین شهر استرالیا و یکی از گرانترین شهرهای جهان است که هزینههای مسکن در آن با نیویورک برابری میکند. با این حال این شهر بارها به عنوان یکی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی انتخاب شده و فرصتهای شغلی بسیار زیاد آن سالانه مهاجران زیادی را به خود جذب میکند.
ملبورن:
شهر ملبورن برای تنوع فرهنگی خود مشهور بوده و به عنوان پایتخت فرهنگی استرالیا نیز شناخته میشود. ملبورن شهر فستیوالهای هنری، ورزشهای گوناگون، موزههای بسیار زیبا و بارهای بیشمار است. مهاجران از سراسر جهان با سبک زندگیهای مختلف به این شهر آمده و فضایی پویا و جذاب را رقم زدهاند. در مناطق جنوبی، آب و هوای ملبورن پیشبینیناپذیر و متغیر میشود تا جایی که ممکن است هر چهار فصل را در یک روز تجربه کنید. هزینههای زندگی در این شهر نسبتا بالاست، اگرچه نسبت به سیدنی کمی ارزانتر است. البته سطح درآمد افراد در این شهر از میانگین ملی بیشتر بوده و در مشاغل حوزه هوانوردی، ساخت و ساز، مهندسی اتومبیل، امور مالی و فناوری فرصتهای شغلی متعددی برای مهاجران وجود دارد.
آدلاید:
مرکز استان استرالیای جنوبی، آدلاید در سالهای اخیر به دلیل فرهنگ دوستانه و هزینههای مسکن مقرون به صرفه خود محبوبیت زیادی پیدا کرده است. فرصتهای شغلی در این شهر در حدی است که سالیانه حدود 5000 نفر از میان مهاجرین متخصص را به ویژه در حوزههای سلامت، آموزش و تولید استخدام میکند. همچنین شهر آدلاید در میان مهاجران خانوادگی به دلیل آرامش، امنیت و فضای سبز خود طرفدار بیشتری دارد. فستیوالهای مختلف غذا و موسیقی به همراه رستورانهایی با انواع غذاهای محلی از ویژگیهای این شهر است.
بریزبن:
سومین شهر بزرگ استرالیا که تمامی جذابیتهای زندگی در یک شهر بزرگ را شامل شده اما ارزانتر از سیدنی و ملبورن است. بریزبن به دلیل طبیعت دوگانه خود، مرکز شهر شلوغ با آسمانخراشها در برابر حومه شهر سرسبز و روستایی، طیف متنوعی از افراد را به خود جذب میکند. همچنین اقتصاد در حال رشد این شهر فرصتهای شغلی متعددی را در حوزههای گردشگری، سلامت و تولید برای مهاجران ایجاد کرده است. حومههای روستایی بریزبن از طبیعتی فوقالعاده زیبا برخوردار هستند، اما قیمت مسکن در این مناطق نسبتا بالاست.
کنبرا:
پایتخت سیاسی استرالیا و البته بهترین شهر برای زندگی خانوادگی بدون شک کنبرا است. علیرغم اهمیت سیاسی این شهر، جمعیت آن حدود 400 هزار نفر بوده و در واقع شهری کوچک است که با خیابانهایی درختکاری شده خود شناخته میشود. هزینه مسکن در این شهر بسیار مقرون به صرفه بوده و از میانگین ملی پایینتر است. اهالی کنبرا در طول تابستان برای پیک نیک، دوچرخهسواری، ماهیگیری و قایقرانی به حومههای شهر میروند. جاذبههای هنری این شهر همچون موزه هنرهای ملی استرالیا به همراه رستورانهای مشهور گردشگران زیادی را به خود جذب میکنند.
پرث:
کلانشهر پرث در غرب استرالیا گرمترین آب و هوا را در سراسر استرالیا از آن خود کرده است. پارکهای دوستداشتنی، اقتصادی پویا، آسمانی آفتابی، مدارس عالی و مناظر طبیعی خارقالعاده از دیگر ویژگیهای شهر پرث است. چشمانداز شغلی به ویژه در حوزههای صنایع معدن، گردشگری، سلامت و فناوری برای مهاجران مناسب است. ساکنین این شهر میتوانند از انواع فعالیتهای فرهنگی همچون اپرا لذت ببرند و یا زمان خود را در سواحل شنی و گرم آن سپری کنند.
هوبارت:
شهر تاریخی هوبارت به لحاظ قدمت، دومین شهر استرالیا محسوب میشود و در جنوب این کشور واقع شده است. آب و هوای این منطقه نسبت به دیگر مناطق استرالیا خنکتر بوده و سبک زندگی آرامی دارد. رنج وسیعی از خانههای مسکونی در هوبارت وجود دارد که برخی از آنها ارزان و مقرون به صرفه بوده و حومههای اطراف رودخانه آن برای زندگی خانوادگی بسیار مناسب هستند. به طور مثال کینگزتون اخیرا به عنوان بهترین محل زندگی خانوادگی در استرالیا انتخاب شده است. اگرچه فرصتهای شغلی در این شهر چندان زیاد نیست، اما چشمانداز و امنیت شغلی بسیار بالایی دارد. مهاجران متخصص به ویژه در حوزههای مهندسی و تولید شانس بالایی برای استخدام در این شهر دارند.