همانطور که می‌دانید سوئد یکی از کشور‌های حوزه اسکاندیناوی می‌باشد. با وجود این که هزینه زندگی در سوئد بالا است اما همواره جزو کشور‌های برتر در حوزه امنیت و رفاه اجتماعی قرار دارد. سوئد چهارمین کشور بزرگ اروپا محسوب می‌شود و تحصیل در سوئد به دلیل وجود سیستم آموزشی قدرتمند بسیار پرطرفدار است؛ از این رو همواره سوئد یکی از کشور‌های هدف برای دانشجویان و محققین جهت ادامه تحصیل بوده است.

زبان رسمی این کشور سوئدی می‌باشد ولی اکثر مردم آن به زبان انگلیسی نیز مسلط هستند، پس می‌توان به راحتی در این کشور ارتباط برقرار کرد. البته باید به این نکته جالب اشاره کنیم که کادر درمان سوئد ملزم به استفاده از زبان سوئدی هستند تا به راحتی با بیماران سوئدی ارتباط بگیرند.

شرایط تحصیل در سوئد چیست؟

سیستم آموزشی در سوئد به صورت یکپارچه در تمامی استان‌ها اداره می‌شود. دانشگاه‌های سوئد همانند ایران سالانه دو مرتبه در پاییز و بهار متقاضیان را ثبت نام می‌کنند،که می‌توان گفت حدودا ترم بهار از میانه ماه اوت و ترم پاییز از در اواسط ژانویه شروع می‌شود.

با توجه به بالا بودن سطح کیفی زندگی و همچنین تحصیل می‎توان گفت سوئد از گزینه‌های خوب برای مهاجرت و دریافت اقامت تحصیلی برای افردا مختلف می‌باشد. تا سال 2011 تحصیل در سوئد رایگان بود به همین سبب عده زیادی از ایرانیان موفق به اخذ اقامت جهت تحصیل در سوئد و یا کار و یا حتی سرمایه گذاری شدند؛ اما از سال 2011 به بعد قوانین سوئد مانند چند کشور اروپایی دیگر تغییرات زیادی داشت که یکی از بزرگترین تغییرات آن بازنگری در سیستم مخارج آموزشی سوئد بود و موجب شد دانشجویان به دانشگاه‌ها شهریه پرداخت کنند.

به طور متوسط مدت زمان تحصیل درسوئد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری به ترتیب (4،2،3) سال می‌باشد البته باید به این نکته اشاره نمود دانشگاه و کالج‌های سوئد دو نوع مدرک برای مطالعات پیشرفته یا تحقیق ارائه می‌دهند، مدرک Licentiatexamen: پس از دو سال مطالعه اضافی اعطا می‌شود و مدرک Doktorsexamen (دکتری): پس از حداقل 4 سال مطالعه یا تحقیق اضافی اعطا می‌شود. در رشته‌های پزشکی این مدت به 5 سال نیز افزایش پیدا می‌کند.

در سیستم آموزشی سوئد برخلاف سیستم‌های سنتی و معمول به جای این که چندین مبحث را به طور همزمان در طول یک ترم به دانشجو آموزش دهند، دانشجو یک مبحث را برای یک دوره کوتاه(چند هفته) فرا می‌گیرد. امتحان پس از اتمام مبحث انجام می‌شود؛ به همین دلیل می‌توان گفت یک ترم دانشگاه در سوئد از چندین بخش تشکیل شده است.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی در سوئد

قبل از هر چیز شما باید علایق خود را بشناسید و داشته‌های خود را بررسی کنید تا برطبق آن به دانشگاه و کالج مورد نظر درخواست دهید. به طور کلی ویزای تحصیلی در سوئد به دو دسته تقسیم می‌شود که نوع اول ویزای تحصیلی برای مدت بالای 6 ماه است که اصطلاحا به آن ویزای نوع D گفته می‌شود و نوع دوم هم برای تحصیل زیر 3 ماه است که به آن ویزای نوع C می‌گویند.

از اصلی‌ترین شرایط صدور یک ویزای تحصیلی به دو بخش مالی و توان تحصیلی شما را می‌توان ذکر کرد. در ادامه به شرایطی که باید داشته باشید تا یک ویزای تحصیلی دریافت کنید اشاره می‌کنیم:

  • داشتن گواهی نامه و یا پذیرش از یک دانشگاه معتبر
  • اثبات تمکن مالی هزینه سال اول تحصیلی
  • ارائه مدارک و مستندات لازم مانند کپی گذرنامه
  • پرداخت هزینه‌های یکسال تحصیلی
  • اقدام به دریافت بیمه جامع سلامت در صورت اقامت کمتر از یکسال

نکته بسیار مهم دیگر این است که اگر می‌خواهید بیشتر از یکسال در سوئد اقامت داشته باشید حتما باید پس از ورود به این کشور به اداره مالیات مراجعه نمایید و اطلاعات خود را ثبت نمایید.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در سوئد

جهت تحصیل در سوئد به مدارک زیر نیازمندید:

  • داشتن مدرک آیلتس با حاقل نمره 6 که نمره هر بخش آن 5.5 باشد و یا مدرک زبان سوئد در سطحی که دانشگاه مورد نظر اعلام کرده البته این نمره در مقاطع تحصیلی مختلف متفاوت است؛ به عنوان مثال در در مقطع دکتری نیازمند نمره 7 به بالا هستید
  • داشتن تمکن مالی برای یکسال شما باید به طور تقریبی هزینه یکسال زندگی و همین طول شهریه دانشگاه را داشته باشید که به طور متوسط در شرایط معمول هزینه یکسال زندگی 8500 یورو است؛ همچنین هزینه دانشگاه با توجه به مقطع و رشته مورد نظر بین 4 الی 2 هزار یورو متغیر است
  • معدل شما باید در مقاطع قبلی بالای 15 باشد؛ البته هرچه این نمره بالاتر باشد شانس شما جهت اخذ ویزا بیشتر خواهد شد
  • داشتن حداقل یک مقاله ISI با ایمپکت فاکتور بالا (حداقل 2) این مقاله در صورت نیاز به شما کمک زیادی می‌کند؛ ولی این در حالی است که بقیه فاکتورها را در حالت ایده آل داشته باشید
  • داشتن مدرک gre‌ یا gmat می‌تواند در پذیرش شما کمک شایانی کند

مزایای تحصیل در سوئد

سوئد همواره یک کشور مهاجرپذیر بوده و به دلیل داشتن دانشگاه‌های برتر یک کشور مناسب برای تحصیل نیز به شمار می‌رود. اما شاید برایتان سوال باشد تحصیل در سوئد چه مزایایی دارد که امروزه با این حجم از متقاضی روبرو است. در ادامه به برخی از این مزایا و شریح آن‌ها می‌پردازیم.

داشتن همراه

دانشجویان پذیرش شده در دانشگاه‌های این کشور می‌توانند همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به عنوان همراه داشته باشند. از دیگر خوبی‌های این طرح این است که همسر فرد تقاضا کننده می‌تواند با ارائه مدارک معتبر به صورت تمام وقت در این کشور مشغول به کار شود؛ همچنین فرزندان می‌توانند با توجه به محل سکونت خانواده در مدارس دولتی با کمترین هزینه اقدام به تحصیل نمایند.

بازار کار مناسب

امکان کار نیمه وقت همزمان با تحصیل یکی از مزایای خوب تحصیل در سوئد می‌باشد، دانشجویان در این شرایط می‌توانند به صورت نامحدود بسته به توان خود می‌توانند کار کنند.

امنیت اجتماعی بالا

سوئد همواره یکی از کشورها خوب و برتر از لحاظ امنیت می‌باشد. حتی می‎توان به عنوان مثال به بانک‌های این کشور اشاره نمود که جزو امن‌ترین و قوی‌ترین سیستم‌های بانکی دنیا محسوب می‌شوند.

اقامت پس از تحصیل در سوئد

متقاضیان اقامت در سوئد می‌توانند پس از اتمام دوره تحصیل اقدام به درخواست اقامت کاری نمایند و پس از طی 3 الی 5 سال کار در این کشور، اقامت دائم خود را دریافت نمایند.

 تحصیل رایگان

همان طور که گفته شد متقاضیان تحصیل در سوئد می‌توانند همسر و فرزندان خود را به عنوان همراه به سوئد بیاورند؛ اما باید به این نکته اشاره کرد که فرزندانی که به عنوان همراه وارد کشور سوئد می‌شوند، می‌توانند از مزایای تحصیلات رایگان این کشور بهره ببرند.

بورسیه تحصیل در سوئد

سوئد سالیانه میلیون‌ها دلار تحت عناوینی مثل بورسیه و کمک هزینه تحصیلی در اختیار دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی قرارمی‌دهد و دانشگاه‌ها نیز این مبالغ را در اختیار متغاضیانی که تمایل به تحصیل در سوئد دارند قرار می‌دهد.

سیستم آموزشی سوئد

همانطور که پیشتر گفته شد سیستم آموزشی سوئد یکی از برترین سیستم‌های آموزشی در دنیا محسوب می‎شود اگر بخواهیم این سیستم را بررسی کنیم به طور کل از ابتدایی تا دبیرستان از سن 7 سالگی شروع می‌شود و تا سن 19 سالگی به طول می‌انجامد. پس از طی این دوره فرد می‎تواند انتخاب کند که آیا تمایل دارد مقطع دانشگاه را ادامه بدهد یا خیر.

مدارس سوئد

بسیاری از ایرانیان مقیم سوئد تمایل دارند فرزندان خود را به مدارس ایرانی بفرستند. جالب است بدانید در تمامی کشور‌های که در ایران دارای سفارت هستند نیز مدارس ایرانی نیز وجود دارد. به همین سبب در شهر‌های معروف و بزرگ سوئد مانند استکهلم و گوتنبرگ این مدارس را می‌توان پیدا کرد. البته باید به این نکته اشاره کرد که تمامی این مدارس زیر نظر آموزش و پرورش سوئد فعالیت می‌کنند ولی در عین حال روابط و فرهنگ ایرانی را نیز به فرندان شما آموزش میدهند.

تحصیل در مقطع پیش دبستانی یکسال و از سن 7 سالگی آغاز می‌شود؛ برنامه ابتدایی‌ “Grundskola”از این سن شروع می‌شود و 9 سال طول می‌کشد. در طی این فرایند والدین از پیشرفت فرزندان خود آگاه می‌شوند و مدارس نحوه پیشرفت فرزندان را با اولیا به اشتراک می‌گذارند و به آنها اطلاع می‌دهند فرزندشان چگونه در حال پیشرفت است. همچنین والدین با داشتن منابعی از سوی مدرشه می‌توانند در پیشرفت فرزند خود موثر باشند.

دوره متوسطه پس از اتمام دوره دبستان آغاز می‌شود و به “gymnasieskola” معروف است. در طی این زمان فرد می‌تواند به صلاحدید خود به آموزش در مدرسه و یا آمورش حرفه‌ای خصوصی بپردازد. برای این مقطع 17 برنامه آموزشی مختلف وجود دارد که عمدتا بین علوم اجتماعی و علوم طبیعی است.

طول دوره کارشناسی در سوئد مانند ایران و اکثر کشور‌ها 4 سال است و دانشجو در طی این دوره ملزم به گذراندن 180 واحد درسی می‌باشد. البته دانشجو می‌تواند در هر سال 60 واحد درسی بگذراند در نتیجه طول دوره تحصیل درسوئد به 3 سال کاهش می‌یابد.

یکی از علل موفقیت نظام آموزشی در این کشور این است که در مراکز سوئد افراد هموراه در پی پرورش استعداد‌های خود هستند، در این سیستم به فرد یاد داده می‌شود برروی نقاط قوت خویش کارکند و از آن‌ها بهره ببرد علاوه بر این در سوئد هیچ رشته یا مهارتی بر دیگری ارجحیت ندارد و به استعداد فرد بیشتر اهمیت داده می‌شود.

دانشگاه‌های برتر سوئد کدامند

برای تحصیل در سوئد می‌توان هم در دانشگاه و هم در کالج‌های آن فعالیت نمود؛ تفاوت دانشگاه و کالج بیشتر در نوع نگرش به تحصیل است زیرا در دانشگاه‌ها فرد معمولا بیشتر به پژوهش می‌پردازد ولی در کالج افردا عمدتا به سمت علوم عملی سوق داده می‌شوند. دانشگاه‌های سوئد همیشه در لیست بهترین دانشگاه‌های دنیا قرار داشته اند و می‌توان از خوبی‌های این دانشگاه‌ها ارئه دوره‌های مختلف تحصیلی در مقاطع مختلف اشاره نمود. از دیگر مزایای تحصیل در دانشگاه‌های سوئد پشتیبانی از زبان انگلیسی است، امروزه اکثر دانشگاه‌های این کشور رشته‌های مورد نیاز را برای متقاضیان تحصیل در سوئد به زبان انگلیسی نیز تهیه کرده‌اند. حال به چند دانشگاه این کشور می‌پردازیم تا کمی بیشتر با آن‌ها آشنا شویم:

همان طور که در تصویر مشاهده می‌کنید دانشگاه‌های سوئد دارای رنکینگ خوبی در سطح جهانی هستند.

دانشگاه‌های انگلیسی زبان سوئد

حال در این بخش لیستی از دانشگاه‌های انگلیسی زبان سوئد را به شما معرفی می‌کنیم:

  • دانشکده هنر، صنایع دستی و طراحی دانشگاه Konstfac سوئد
  • موسسه سلطنتی فناوری KTH سوئد
  • دانشگاه Södertörn در استکهلم سوئد
  • دانشکده اقتصاد استکهلم سوئد
  • دانشگاه استکهلم سوئد
  • دانشگاه گوتنبرگ سوئد
  • موسسه فناوری بلکینگ سوئد
  • دانشگاه صنعتی چالمرز سوئد
  • دانشگاه دالارنا سوئد
  • دانشگاه گوتلند سوئد
  • دانشگاه هالمستاد سوئد
  • دانشگاه کارلستاد سوئد
  • دانشگاه کریستیناستاد سوئد
  • دانشگاه لینچوپینگ سوئد
  • دانشگاه لینا سوئد
  • دانشگاه لولئو سوئد
  • دانشگاه لوند سوئد
  • دانشگاه ملباسن سوئد
  • دانشگاه مالمو سوئد
  • دانشگاه اوربرو سوئد
  • دانشگاه علوم کشاورزی سوئد
  • دانشگاه گاول سوئد
  • دانشگاه اوپسالا سوئد

رشته‌های پر درآمد در سوئد

بر خلاف باور جامعه تنها رشته‌های پزشکی و مهندسی نیست که مورد توجه افراد قرار می‌گیرد، بلکه می‌توان گفت عموما در قالب افرادی که برای تحصیل در سوئد به این کشور مهاجرت می‌کنند بر اساس علایقاشان اقدام به ادامه تحصیل می‌کنند. اکتر رشته‌ها در دانشگاه‌های سوئد تدریس می‌شود اما در ادامه می‌خواهیم به برخی از رشته‌های پردرآمد‌ در این کشور بپردازید:

رشته خلبانی

خلبانی! یکی از محبوب‌ترین مشاغل دوران کودکی‌تان که می‌توانید آن را در دوره‌های پرواز کشور سوئد تحقق ببخشید. این دوره‌ها در دوبخش تئوری و عملی ارائه می‌شود و می‌توانید در بخش تئوری به صورت حضوری یا مجازی شرکت نمایید.

رشته هنر

همواره هنر به هر شکل یکی از روش‌های کسب درآمد بوده و چه بهتر که هنر خود را در بهترین مراکز مانند دانشگاه هنر سوئد و دانشگاه انستیتو رویال سوئد پرورش دهید. البته دانشگاه‌های دیگری هم هستند که به ارائه رشته‎های هنری می‌پردازند از جمله این مراکز می‌توان به دانشگاه konsfact هنر سوئد اشاره نمود که در آن شما می‌توانید انواع رشته‌های هنری مختلف مانند موسیقی، تئاتر، سینما و… را فرا بگیرید.

رشته گردشگری

رشته گردشگری حتی در سال‌های اخیر با وجود ویروس کرونا مورد توجه قرار گرفته است، چرا که این صنعت می‌تواند به یکی از نقاط بالقوه کسب درآمد در سوئد باشد. در این رشته که تحت عنوان توریسم پایدار به متقاضیان تحصیل در سوئد عرضه می‌گردد، افردا در رابطه با جاذبه‌های مدرن و سنتی سوئد اطلاعات کسب می‌کنند و حتی در مقاطع بالاتر می‌توانند به نحوه تقویت گردشگری در سوئد بپردازند.

مد و طراحی لباس

یکی از جالب ترین و پردرآمدترین رشته‌ها در سوئد طراحی لباس است. از گذشته سوئد یکی از قطب‌های صنعت لباس و مد بوده و همواره جشنواره‌های مد در این کشور نظرات منتقدان را به خودر جلب کرده است، لذا برای آن دسته از افرادی علاقه مند به تحصیل در سوئد در رشته مد و فشن باشند، می‌توان گفت یکی از بهترین کشورها را به عنوان هدف برای آینده شغلی خود انتخاب کرده‌اند.

رشته داروسازی

رشته داروسازی در تمام نقاط دنیا علی الخصوص سوئد یکی از پر درآمدترین مشاغل به شمار می‌آید و افردای که قصد ادامه تحصیل در سوئد در مقطع دکتری را دارند می‌توانند این رشته را نیز انتخاب نمایند. شرایط پذیرش در این رشته با سایر رشته‌ها تفاوتی ندارد و هرچقدر که رزومه ارسالی شما قوی‌تر باشد شانس پذیرش نیز بیشتر می‌شود.

سایر رشته‌های پردرآمد در سوئد

جدا از رشته‌هایی که در بالا اعلام کردیم همواره رشته‌های مهندشی و پزشکی جزو گرایش‌های پردارمد و پولساز بوده‌اند. شما می‌توانید در استکهلم که دارای یکی از بهترین موسسات فنی و مهندسی است مشغول به تحصیل شوید. مهندسان در سوئد به گونه ای تربیت می‌شوند تا دانش و آمادگی لازم جهت ورود به بازارکار را داشته باشند همچنین این موسسات در سال‌های اخیر علاقه خود را نسبت به پذیرش دانشجویان خارجی نشان داده‌اند و عموما در اکثر این دانشگاه‌ها بیشتر گرایش‌های مهندسی ارائه می‌شود و شما می‌توانید به تحصیل در رشته‌هایی مانند مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی مکانیک و… بپردازید.

مدرک زبان برای تحصیل در سوئد

یکی از مهمترین شرایط برای فردی که تمایل به تحصیل در سوئد دارد، داشتن یک مدرک زبان معتبر است که به طور معمول اغلب دانشگاه‌های این کشور مدرک آیلتس را پذیرفته‌اند؛ البته متقاضی می‌تواند برای دریافت مدرک زبان پس از ورد به سوئد اقدام کند که پس از گذراند دوره‌هایی که برای وی تهیه شده و کسب نمره مطلوب می‌تواند به تحصیل در رشته مورد نظر خود بپردازد. این دوره‌ها به طور متوسط از 6 ماه تا 1 سال به طول می‌انجامد و در محیط دانشگاه برگزار می‌شود.

شهریه دانشگاه‌های سوئد

همانطور که گفته شد سوئد یکی از بهترین کشورها از نظر سطح رفاه اجتماعی و فرهنگی است همچنین باید اشاره کرد هزینه زندگی در این کشور با توجه به محل زندگی می‌تواند متغیر باشد. لازم است بدانید واحد پولی کشور سوئد کرون است که آن را به اختصار به صورت SEK نمایش می‌دهند. هزینه تحصیل در مقاطع مختلف در سوئد با توجه رشته و محل زندگی متفاوت است؛ اما به طور میانگین اگر بخواهیم در نظر بگیریم در مقطع کارشناسی 8 هزار یورو در سال و در مقطع کارشناسی ارشد 12 هزار یورو در سال است.

این مبالغ ممکن است گاهی تا 20 هزار یورو درسال برای برخی از رشته‌های مهندسی ویا پزشکی افزایش پیدا کند. هزینه‌های زندگی در این کشور برای یک دانشجو با توجه به محل تحصیل و شرایط متفاوت است و ممکن است به طور متوسط چیزی بین 1000 تا 1200 یورو در ماه تمام شود.

بورسیه تحصیلی در دانشگاه‌های سوئد

تحصیل در سوئد تا سال 2010 رایگان بود اما پس آن با تغییر قوانین دانشگاه می‌توانست از متقاضی شهریه دریافت کند اما همچنان سالانه دولت سوئد بودجه بسیار زیادی را به بخش آموزش خود اختصاص می‌دهد تا از آن طریق دانشگاه‌ها و یا موسسات بتوانند افراد مورد نظر خود را بورسیه کنند. بورسیه در سوئد به دو روش قبل و بعد از پذیرش انجام ‌شود. در ادامه مطلب میخواهیم انواع بورسیه جهت تحصیل در سوئد را برای شما شرح دهیم:

  • بورسیه گست اسکالرشیپ پروگرام (Guest scholarship program): این بورسیه مخصوص دانشجویانی است که به رشته‌های زبان و ادبیات علاقه‌مند هستند همچنین نکات ویژه این بورس تحصیلی این است که مخصوص کشور‌های جنگ زده و کم درآمد می‌باشد
  • بورسیه ویزبای (Visby): داوطلبان حوزه دریای بالتیک و یا کشور‌های بلاروس ، لهستان ، روسیه و اوکراین می‌توانند برای دریافت این بورسیه اقدام نمایند. این بورسیه در تمامی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌گردد
  • بورسیه Swedish-Turkish program: اشخاصی که تابعیت ترکیه را دارند می‌توانند از این بورسیه استفاده کنند؛ این بورسیه جهت تحصیل در رشته‌های قضایی مانند حقوق، وکالت و یا کلیه رشته‌های علوم اجتماعی کاربرد دارد
  • بورسیه موسسه سلطنتی تکنولوژی KTH: تعدادی از مراکز دانشگاهی به جهت آسان نمودن شرایط تحصیل برای فرد بورسیه‌هایی را تهیه کرده‌اند به عنوان مثال می‌توان به دانشگاه لینشوپینگ، دانشگاه لوند، دانشگاه مالمو، بورسیه تحصیل در مدارس سوئد اشاره کرد.

همانطور که مشاهده می‌کنید هیچ کدام از این بورسیه‌ها مخصوص دانشجویان ایرانی نمی‌باشد. پس لازم است فرد در طی دوران تحصیل خود نمرات عالی کسب نماید؛ همچنین تلاش در جمع کردن یک رزومه عالی و قوی داشته باشد تا بتواند به راحتی در بهترین دانشگاه‌های سوئد به تحصیل بپردازد.

خوابگاه‌های دانشجویی

یکی از دغدغه‌های اصلی هر دانشجو پیش از ورود به سوئد پیدا کردن محل اسکان می‌باشد. البته افراد با تمایلات و سلیقه‌های مختلف وجود دارند و ممکن است یک نفر بخواهد از همان ابتدا یک خانه مستقل اجاره کند که بسته به محل و فضای آن قیمت اجاره متفاوت است. در این بخش از مطلب می‌خواهیم کم هرینه‌ترین حالت ممکن را درنظر بگیریم که برای افرادی که می‌خواهند در ابتدای مهاجرت کمی پول پس انداز کنند، بهینه باشد.

خوابگاه یک گزینه ایده آل برای هر دانشجو است که می‌تواند از آن استفاده کند. البته پیدا کردن آن ممکن است در ابتدا کمی زمان ببرد چرا که شما باید از قبل اطلاعات خود را در اختیار دانشگاه و یا آژانس‌های مسکن قرار بدهید و منتظر بمانید تا اطلاعات شما بررسی شود و پس از تایید در اختیارتان قرار بگیرد. معمولا پیدا کردن یک خوابگاه مناسب ممکن است کمی طول بکشد پس بهتر است همزمان با ثبت نام در دانشگاه درخواست خود را برای خوابگاه ارسال کنید.

به طور معمول خوابگاه‌ها دارای امکانات مشترکی از قبیل آشپزخانه، حمام و یا دستشویی هستند و اغلب دانشجویان بین المللی برای کاهش هزینه‌های خود به صورت گروهی و یا حتی در برخی موارد تک نفره از این خوابگاه‌ها استفاده می‌کنند.

در سوئد شما مرجع خاصی برای یافتن خوابگاه و یا آپارتمان پیدا نمی‌کنید در اغلب موارد ممکن است شما هم‌خانه خود را در حین تحصیل در طول ترم پیدا کنید و به صورت مشترک اقدام به اجاره آپارتمان نمایید.

همانطور که اشاره شد هزینه زندگی در سوئد به نسبت همسایگان خود کمی بالاتر است؛ به گونه‌ای که اگر یک دانشجو بخواهد به صورت تکی زندگی کند میانگین هزینه ماهانه وی در ماه 400 الی 500 یورو خواهد بود اما همین دانشجو اگر بخواهد با همسر و فرزندان خود زندگی کند کمی این مبلغ بیشتر می‌شود و به حوالی 600 الی 700 یورو در ماه می‌رسد.

هزینه اقامت در خوابگاه‌های تایید شده از طرف دانشگاه‌های سوئد بسیار پایین است چیزی حدود 365 یورو در ماه که برای متقاضی‌ تحصیل در سوئد واقعا به صرفه است. البته اقامت در این خوابگاه‌ها کمی مشکل است، زیرا فقط درصد پایینی از افراد در این خوابگاه‌ها پذیرش می‌شوند.

بیمه دانشجویی در سوئد

در کشور سوئد نرخ امید به زندگی رو به افزایش است و مردم به طور میانگین طول عمر طولانی‌تری دارند. این کشور دارای جمعیت سالمند بالایی است از هر 5 نفر 1 نفر با طول عمر بالا 65 سال را مشاهده می‌کنیم.

شرایط بیمه دانشجویی با توجه به این که کشور شما عضو اتحادیه اروپا باشد یا خیر متفاوت است که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

شهروندان اتحادیه اروپا و کسانی که دارای کارت بیمه سلامت اروپا EHIC باشند؛ تحت پوشش مستقیم بیمه درمانی سوئد قرار دارند.

از سوی دیگر دانشجویانی که کشور‌های آنان عضو اتحادیه نیستند باید پس از ثبت نام در اداره امور مالیاتی نسبت به ثبت نام و دریافت شماره منحصر به فرد بیمه اقدام نماید و از آنجای که مراحل تحصیلی به طور معمول یکسال به طو می‌انجامد لازم است در همان ابتدا این کارها ر انجام دهند. پس از گذشت یکسال و با دریافت شناسه می‌توانند مانند یک فرد عادی سوئدی از مزایای بیمه و خدمات درمانی بهره ببرند.

کار حین تحصیل در سوئد

دانشجویان بین المللی می‌توانند حین تحصیل در سوئد مشغول به کار باشند. در این کشور هیچگونه محدودیتی در برابر میزان ساعت کاری وجود ندارد واغلب دانشگاه‌ها سرویس‌های جهت کمک به دانشجو برای پیدا کردن مشاغل مورد نیاز دارند. افراد می‌توانند پس از اتمام دوره تحصیلی تا 6 ماه اقامت خود را تمدید نماید در طول مدت می‌بایست یک در یک کار مشغول به فعالیت شوند و یا یک کسب و کار برای خود راه اندازی نمایند.

شرایط دریافت اقامت پس از تحصیل در سوئد

اولین شرط این است که فرد پس از پایان تحصیل در سوئد این کشور را ترک نکند، و در آن اقامت داشته باشد. فرد باید با ارائه مدرک کافی نشان دهد که تمکن مالی را در طی دوران زمانی که برای اقامت اقدام می‌کند داراست، همچنین متقاضی برای تمدید ماه‌های بعدی باید پوشش بیمه خود را کامل کند.

اعتبار گذرنامه باید متناسب با طول دوره ویزای کاری فرد حداقل زمان ممکن را داشته باشد و به صورت مجوز اقامت یا همان ویزای تحصیلی باشد که برنامه تحصیلات اشخاص حداقل دو ترم دانشگاهی را شامل باشد. متقاضی در حین این که درخواست خود را برای اقامت تکمیل می‌نمایند باید به دنبال یک شغل مناسب باشند که همان طور که در بالا اشاره شد می‌توانند از دانشگاه برای پیدا کردن یک شغل در مراکز معتبر درخواست کمک کنند.

از جمله مواردی که لازم است تا ویزای کار پس از تحصیل در سوئد را دریاقت کنید عبارتند از:

  • نیاز به پاسپورت معتبر
  • مطابقت حقوق و دستمزد فرد در مقایسه با قراردادهای جمعی سوئدی
  • در عنوان شغلی مورد نظر نباید هیچ فرد سوئدی دیگری متقاضی باشد
  • باید تمکن مالی خود اثبات نمایید
  • در شغلی که درخواست می‌کنید باید از طرف کار فرما بیمه شوید

سوالات متداول در زمینه تحصیل در سوئد

برای فراگیری زبان سوئدی در کشور سوئد چه اقدامی باید کرد؟

متقاضیان تحصیل در سوئد پس از مهاجرت به این کشور می‌توانند با فراگیری دوره‌هایی ربان سوئدی را یاد بگیرند. به طور معمول مدت زمات این دوره‌ها از 6 ماه تا 1 سال می‌باشد و هزینه این کلاس‌ها میانگین 46 هزار کرون است.

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های سوئد چقدر است؟

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های سوئد با توجه رشته و محل تحصیل متغیر است اما در حالت کلی تحصیل در یک رشته معمولی در یک دانشگاه متوسط سالانه بین 80 تا 160 هزار کرون برای شما خرج بر می‌دارد.

معدل لازم برای پذیرش دانشگاه‌های سوئد چقدر است؟

مدل 15 کمترین میزان لازم برای پذیرش است. البته هرچقدر نمرات خود را ارتقا دهید شانس شما برای پذیرش بیشتر می‌شود.

زبان تحصیلی در سوئد چیست؟

زبان رسمی این کشور سوئدی است؛ اما مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها و مدارس آن با زبان انگلیسی نیز اداره می‌شوند و شما میتوانید در صورت تسلط بر این زبان به راحتی ارتباط برقرار کنید.

پذیرش در دانشگاه‌ها به په زبانی سریع‌تر انجام می‌شود؟

زبان انگلیسی

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *