دوری از وطن سخت است و شاید تحمل دشواریهای مهاجرت در توان هرکسی نباشد. افرادی که فرصتهای درخشان زندگیشان برای ادامه تحصیل، اشتغال، سرمایهگذاری، جذب سرمايه یا تجربهٔ فرهنگی جدیدی را جایی خارج از مرزهای جغرافیایی کشورشان جستجو میکنند حتما اولویتهایی دارند. اولویتهایی که برمبنای آنها انتخابهایشان را ارزیابی میکنند و به تصمیم نهایی میرسند. اگر شما هم در ابتدای فرآیند مهاجرت هستید و بین انتخاب دو کشور استرالیا و کانادا مردد شدهاید به شما پیشنهاد میکنیم تا پایان این متن که درباره مقایسه کانادا و استرالیا است همراه مهاجرت پلاس باشید:
مزایا و معایب مهاجرت به استرالیا
+ سیستم بهداشتی باکیفیت
نظام سلامت این سرزمین بر مدار کیفیت فعالیت میکند. بیمارستانهای دولتی و خصوصی متعددی در استرالیا مجهز به آخرین زیرساختهای پزشکی و مجربترین کادر درمان هستند. شهروندان میتوانند انتخاب کنند که تحت پوشش بیمهٔ دولتی قرار بگیرند یا بیمهٔ بخش خصوصی. سیستم بیمه دولتی خدمات درمانی که مدیکر استرالیا نام دارد میتواند جوابگوی نیازهای درمانی ساکنین استرالیا باشد.
+ نظام آموزشی باکیفیت
یکی از دلایل شهرت استرالیا نظام آموزشی باکیفیت این کشور است. علاوه بر مدارس دولتی و خصوصی با کادر حرفهای که متقاضیان خاص خود را دارد، بزرگسالان و در واقع دانشجوهای بینالمللی نیز این کشور را ترجیح میدهند.
+ آزادی بیان
شهروندان استرالیا حق آزادی بیان دارند؛ به این معنا که میتوانند در چهارچوب قانون نظرات خودشان را دربارهٔ سیاستمداران و دولت محلی، ایالتی و فدرال به صورت کتبی یا شفاهی بیان کنند. گونههای مختلف رسانه و مطبوعات نیز شامل حال این آزادی میشوند.
+ آزادی مذهب
استرالیا مذهب رسمی ندارد و استرالیاییها آزادند پیرو مذهب دلخواه خود باشند. از آنجا که دستورات مذهبی در استرالیا موضوعیت قانونی ندارند، دولت استرالیا موظف است با همهٔ مردم یکسان و فارغ از عقاید مذهبیشان برخورد کند.
+ امنیت
استرالیاییها معتقدند با استفاده از گفتگو میتوان تعارضات را برطرف کرد. در استرالیا پاسخ مردم به خشونت همواره منفی است.
+ سبک زندگی چندفرهنگی استرالیا
تنوع فرهنگی بافت استرالیا به مذاق مهاجران خوش میآید. جالب است بدانید ساکنین خیلی از شهرهای استرالیا متعلق به کشورهای مختلفی هستند. مردم استرالیا سبک زندگی راحت و دلنشینی دارند. این کشور به خاطر برنامههای ورزشی و مراسم آتشبازی شب سال نو مقصدی سرگرمکننده است.
+ مسکن و اقامتگاههای مناسب
استرالیا هم برای سبک زندگی شلوغ شهری اقامتگاهها و آپارتمانهای مناسب با قیمتهایی معقول دارد، هم برای آرامشطلبان حومهنشین خانههایی دلباز دارد که بتوانند از طبیعت زیبا و آرام محیط پیرامون لذت ببرند و همزمان به جمعی، احساس تعلق کنند.
+ فرصتهای شغلی
در استرالیا همیشه برای نیروی کار ماهر از جمله مدیران، نیروهای اجرایی و اهالی کسبوکار فرصتهای شغلی مناسب بهوفور پیدا میشود؛ بهطوری که دولت این کشور سالانه برنامههای مهاجرتی گوناگونی را برای جذب نیروی کار به این کشور اجرا میکند.
معایب زندگی در استرالیا:
– مانعی به نام زبان
با اینکه در استرالیا مردمانی از کشورهای مختلف زندگی میکنند اما انگلیسی زبان رسمی کشور است. البته یک سرویس ترجمهٔ همزمان تلفنی در تمامی ساعات روزهای هفته در دسترس مقیمان و شهروندان این کشور است اما اگر قصد اقامت همیشگی در این کشور را دارید بهتر است از خوببودن سطح زبانتان اطمینان حاصل کنید.
همچنین برای واجد شرایطشدن در بسیاری از ویزاها، مدرک زبان انگلیسی یکی از شروط اصلی آن است.
– زندگی پرهزینه
کیفیت بالایی که در مزایای زندگی در استرالیا ذکر شد قطعا ارزان نیست. قیمت خانهها و هتلها بالاست. در سالهای گذشته قیمت انواع خوراک رو به گرانی رفته و شیب نمودار ارزانی بسیار کم است. همچنین لوازم منزل، پوشاک برند و حتی ماشینها هم گرانقیمت هستند.
– گرانبودن خدمات بهداشتی و بیمه
گرانبودن قیمتها به خدمات بهداشتی و بیمهٔ استرالیا هم تعمیم داده شده است. هزینهٔ بیمهٔ بخش خصوصی در استرالیا بالا است و شامل خدمات استفاده از آمبولانس نمیشود. اگر مورد اورژانسی پیش بیاید پرداخت هزینهها ممکن است تبدیل به چالش شود.
– گران بودن سیستم آموزشی
حالا که حرف از گرانی است این نکته را هم اضافه میکنیم: مراکز آموزشی استرالیا هم شهریههای بالایی دریافت میکنند. در واقع دانشجویان بینالمللی که اقامت این کشور و بورسیه ندارند باید شهریههای گزافی بپردازند. البته برای دریافت فاند و فول فاند استرالیا راههای گوناگونی وجود دارد که کارشناسان ما میتوانند برای دریافت آن راهنماییتان کنند.
تحصیل در مدارس استرالیا برای مقیمان دائم و شهروندان این کشور رایگان است.
– سفرهای دشوار
سفر درونشهری و برونشهری در این کشور گران است. ضمنا چون در استرالیا فاصلهٔ ایالتها با هم زیاد است – به طور مثال برای سفر از سیدنی به ملبورن باید سفری حدودا ده ساعته داشته باشید – این سفر با هواپیما حدود یک ساعت طول میکشد. گرانی بنزین را هم به این فهرست اضافه کنید.
مزایا و معایب مهاجرت به کانادا
بعد از استرالیا، اینبار بیایید مزایا و معایب زندگی در کانادا را با هم بررسی کنیم.
+ کانادا، کشوری چندفرهنگی
کانادا کشور فرصتهای دوم است. به همین دلیل است که این سرزمین میزبان مهاجرین متنوعی از کشورهای گوناگون است. دولت کانادا سیاستهای نسبتا سهلگیرانهتری نسبت به پذیرش مهاجرین دارد و شاید یکی از دلایلش کمبود نیروی مختصص است که تصمیم دارند از این راه این نقصان را جبران کنند. افرادی که به کانادا مهاجرت میکنند معمولا میتوانند جامعهٔ همطیف خود را پیدا کنند و تغییرات مثبتی در زندگی خود و اطرافیانشان رقم بزنند.
+ کشور فرصتهای شغلی
در حالی که خیلی از کشورهای اروپایی قربانی کمبود فرصتهای شغلی شدهاند کانادا همچنان خط مقدم فرصتهای شغلی طلایی را اشغال کرده است. در کانادا همیشه برای نیروهای متخصص و ماهر شغل مناسبی پیدا میشود.
+ نظام درمانی باکیفیت
خدمات سیستم یکپارچهٔ بیمهٔ کانادا که قیمت معقولی هم دارد شامل حال همهٔ کاناداییها میشود. افراد، تحت پوشش سطوح مختلفی از بیمه قرار میگیرند اما معمولا خدمات دندانپزشکی و چشمپزشکی شامل حال این سیستم بیمه نمیشود. به همین دلیل، اکثر ساکنان این کشور بیمهٔ تکمیلی هم دارند. کیفیت خدمات ارائهشده در مراکز پزشکی خوب است، اما لازم است مدتی طولانی در صف انتظار بمانید.
+ امنیت
کانادا حتی در شلوغترین نقاط شهریاش هم کشوری امن محسوب میشود. نرخ بزهکاری پایین است. پلیس کانادا نیز حرفهای و بسیار محترم است و وظایف خود را به موقع و بهینه انجام میدهد.
ساکن کشور کانادا هم که باشید در کنار مزایایی که خواندید باید معایبی را هم تحمل کنید. از معایب زندگی در کانادا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– آبوهوای بسیار سرد
کانادا کشور سردسیری است. بسته به محل زندگیتان ممکن است مجبور باشید چند ماه از سال را به برفروبی جادهها و رانندگی در خیابانهای یخزده بگذرانید. البته کاناداییها مردمان خوشگذرانی هستند و راه زندگی در فصول سرد را هم پیدا کردهاند. سرمای هوا مانع از فعالیتهای بیرون از منزل ساکنین کانادا مانند هاکی روی یخ و اسکی نمیشود.
– کشوری استاندارد ولی گران
قیمتهای سرسامآور شاید اولین شوکی باشد که تازهواردان به این کشور تجربه میکنند. زندگی در کانادا کلا گرانقیمت است، به خصوص ونکوور و تورنتو که از گرانترین شهرهای این کشور هستند. کاناداییها باید مالیات نسبتا زیادی بپردازند و خیلی از مهاجرین از اینکه میبینند بخش زیادی از درآمدشان صرف مالیات استانی و فدرال میشود غافلگیر میشوند؛ البته که این پرداخت مالیات خروجی مناسبی دارد و نتیجهاش را میتوان در سیستم درمانی عالی با استاندارد جهانی و آموزش رایگان همگانی مشاهده کرد.
گرانبودن قیمتها شامل حال آپارتمانها و اقامتگاهها هم میشود. به دلیل عدم همخوانی بین عرضه و تقاضای مسکن در کانادا قیمتها هم مانند بعضی برجها سر به فلک میکشد. ناگفته نماند خانههایی که در شهرهای کوچکتر و مناطق دور از مرکز شهر قرار دارند قیمتهای متناسبتری دارند.
آیا اکنون میتوانید به این سوال پاسخ دهید: «مهاجرت به استرالیا بهتر است یا کانادا؟»
مهاجرت تحصیلی به استرالیا یا کانادا؟
استرالیا و کانادا هر دو از مقاصد جذاب دانشجویی هستند. اگر شما هم قصد تحصیل در کانادا یا استرالیا را دارید اما بر سر دوراهی ماندهاید این چندخط را دقیقتر بخوانید:
سیستم آموزشی کانادا به صورت استانی ارائه م شود اما سیستم آموزشی استرالیا از چهارچوب صلاحیتی و یکپارچهٔ استرالیا (AQF) پیروی میکند. دریافت ویزای استرالیا ممکن است تا ده ماه طول بکشد و این اتفاق در کانادا در بازهٔ زمانی کوتاهتری اتفاق میافتد. هزینه تحصیل درکانادا بسته به دوره و مقطع ۷.۰۰۰ تا ۶۵.۰۰۰ دلار کاناداست اما برای تحصیل در استرالیا ۴.۰۰۰ تا ۵۰.۰۰۰ دلار استرالیا باید هزینه کرد. البته این دو کشور به عنوان دوقطب دانشجویی شباهتهایی هم دارند. به طور مثال پیشنیازهای پذیرش در هر دو کشور استاندارد است و دانشجوهای بینالمللی در استرالیا و کانادا هر دو میتوانند بورسیهٔ تحصیلی دریافت کنند و هر دو باید مانند شهروندان آنها مالیات پردازند. دورههای کارآموزی البته با ساعات کاری متفاوت برای هر دو دسته از دانشجو وجود دارد.
مهاجرت کاری به استرالیا یا کانادا؟
میخواهید کار در استرالیا یا کانادا را تجربه کنید؟ با در نظرگرفتن این نکته که هر دو کشور کانادا و استرالیا به افراد واجد شرایط ویزای کاری میدهند لازم است بدانید اخذ ویزای کاری استرالیا به مراتب دشوارتر است. کار کردن در کانادا نهتنها آسانتر است بلکه در واقع حقوق و مزایای کارگرانی که ساکن آن هستند، به خوبی حقوق شهروندی و مزایای کسانی است که اقامت دائم کانادا را دارند.
طبق آماری که از سایتهای کاریابی استرالیا در سال ۲۰۲۲ موجود است، در این سال حدود ۱۵۷ هزار موقعیت شغلی داشته است که طیف وسیعی از مشاغل را از کارگر مزرعه تا دستیار پرستار در بر میگیرد. آمار موقعیتهای شغلی در کانادا به مراتب چشمگیرتر است. کانادا با دارا بودن حدود ۴۶۰ هزار فرصت شغلی برای کارجویان، سرزمینی استثنایی محسوب میشود. جالب اینجاست که طیف فرصتهای شغلی کانادا بسیار متنوعتر است و شامل پزشکی، پرستاری، نانوایی، متخصص آیتی، کارگر مزرعه و حتی رانندهٔ کامیون میشود.
مهاجرت سرمايهگذاری به استرالیا یا کانادا؟
سرمایهگذاری در استرالیا یا کانادا ممکن است یکی از روشهای مهاجرت شما به این سرزمینها باشد. فرآیند اخذ ویزای سرمایهگذاری استرالیا طولانی است و بسته به انواع مختلف آن ممکن است تا ۲۲ ماه هم طول بکشد. یکی از شروط اولیه این نوع مهاجرت این است که از شما باید دعوت شود تا تقاضای ویزا بدهید. این موارد دربارهٔ کانادا صدق نمیکند. اقتصاد درحال رشد کانادا همواره نیازمند سرمایهگذاران خارجی است تا چرخ اقتصاد این کشور را بیش از پیش به گردش درآورند.
مهاجرت به استرالیا بهتر است یا کانادا؟
مهاجرت فرآیندی است دشوار و طولانی و ارائهٔ پاسخی صفر و یک در دنیایی که نسبیت حرف اول را میزند به دور از منطق است. در جدول پیش رو سعی میکنیم اطلاعات کلی از مهاجرت به این دو کشور را در اختیار شما قرار دهیم.
کانادا | استرالیا | |
---|---|---|
هزینههای زندگی (سالانه) | ۱۰.۰۰۰ تا ۱۲.۰۰۰ هزار دلار کانادا | ۱۹.۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ هزار دلار استرالیا |
مهاجرپذیر بودن | بله | بله |
رتبهٔ اقتصادی (بر مبنای تولید ناخالص داخلی) | 9 | 13 |
میزان بیکاری (در سررسید سپتامبر ۲۰۲۲) | ۲/۵ درصد | ۵/۳ درصد |
تعداد ایرانیان ساکن در کشور | بیش از ۲۱۰ هزار نفر | بیش از ۵۹ هزار نفر |
تعداد دانشگاهها | ۲۲۳ دانشگاه (+۲۱۳ کالج) | 43 |
جمعبندی
همانطور که در ابتدای متن عنوان شد نمیتوان به همهٔ متقاضیان مهاجرت، یک کشور خاص را پیشنهاد داد. این تصمیم مهم به عهدهٔ کسی است که قصد مهاجرت دارد تا با درنظرگرفتن اولویتهای فردی خود و مزایا و معایب کشور مقصد، بهترین تصمیم ممکن را بگیرد. امیدواریم توانسته باشیم تصویر واضحی از این دو کشور ارائه بدهیم و تصمیمگیری را برای شما سادهتر کرده باشیم. اگر دربارهٔ مهاجرت به کانادا یا استرالیا همچنان مردد هستید همین حالا جهت مشاورهٔ رایگان با وکلای موسسه مهاجرتی ما تماس بگیرید.
به این مقاله امتیاز دهید.
مونا موسوی
مهاجرت آنلاین یک جستجوگر هوشمند مطالب مهاجرتی است که با هدف آسان شدن دسترسی کاربران به محتوی مفید معتبرترین سایتهای مهاجرتی کشور راه اندازی شده است. تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب متعلق به سایت مرجع دریافت کننده مطلب میباشد.