فهرست مطالب (Table of Contents)
بیایید به این فکر کنیم که تا همین امروز چند بار از لذت سفر به کشورهایی که دوست داشتیم به دلیل قوانین ویزا محروم شدیم یا نتوانستیم تماشاچی مسابقات هیجانانگیزی مانند جام جهانی یا المپیک باشیم!
برای بعضی از افراد این شرایط سختتر هم هست. هنوز بسیاری از والدین که فرزندانشان در کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان یا استرالیا تحصیل میکنند، برای اخذ ویزای والدین و ملاقات فرزندانشان دچار مشکلات جدی هستند یا درخواست ویزایشان رد میشود. در چنین شرایطی داشتن پاسپورت دوم است که شرایط را کمی تغییر میدهد، یعنی شما با پاسپورت دوم از کشوری معتبر مانند دومینیکا یا پرتغال دیگر محدودیت سفر یا حتی سرمایهگذاری را نداشته و مرزهای دنیا به رویتان باز میشود.
پاسپورت دوم چیست؟
برخی از کشورها مانند دومینیکا، پرتغال، کانادا و … تابعیت مضاعف را قبول دارند، یعنی شهروندانشان علاوه بر پاسپورت کشور خودشان میتوانند از یک کشور دیگر هم پاسپورت بگیرند و با گرفتن پاسپورت دوم، مالکیت پاسپورت اول نقض نمیشود. به همین خاطر بسیاری از متقاضیان به دلایل مختلفی مانند آزادی در سفر، روابط آزاد تجاری، استفاده از خدمات درمان و بهداشت و … برای اخذ پاسپورت از طریق سرمایهگذاری درخواست میدهند.
مزایای پاسپورت دوم؟
خب، حالا به نظر شما علاوه بر آزادی در سفر، داشتن پاسپورت دوم دیگر چه مزایایی دارد؟
متأسفانه در حال حاضر متقاضیان ایرانی برای سفر به بسیاری از کشورهای دنیا نیازمند اخذ ویزا هستند. فرقی نمیکند که قصد سفر به چه کشوری را داشته باشید. از سنگاپور و تایلند در آسیا تا بلغارستان و رومانی در اروپایی شرقی و فرانسه و اسپانیا در حوزه شنگن برای سفری توریستی و چند روزه به همه این کشورها باید درخواست ویزا دهید، هزینه زیادی بابت ترجمه مدارک بپردازید، بابت بررسی پرونده به کنسولگری مبلغ مشخصی بدهید، از بانک تمکن مالی بگیرید و در نهایت برای سفری یکهفتهای آماده شوید که شاید حتی با رد درخواست شما مواجه شود. در حالی که پاسپورت دوم به شما کمک میکند تا بدون نیاز به تمام این مراحل جهت اخذ ویزا بهراحتی به هر کشوری که دوست دارید سفر کرده و دیگر مرز هیچ کشوری به رویتان بسته نباشد.
سفر به کشورهایی که در ایران سفارت ندارند
دومین مسئله مهم امکان سفر به کشورهایی است که در ایران سفارت ندارند. کشورهایی مانند لتونی، استونی، لوکزامبورگ، موناکو یا لیختناشتاین در ایران سفارت ندارد و اگر بخواهید به این کشورها سفر کنید، برای اخذ ویزا باید به سفارتخانه و کنسولگریهایشان در ترکیه، ارمنستان یا ابوظبی مراجعه کنید. درصورتیکه با داشتن پاسپورت دوم بهراحتی میتوانید به ثروتمندترین کشور حوزه شنگن یعنی لوکزامبورگ یا هر کشور دیگری که دلتان خواست و در ایران سفارت نداشت، سفر کنید.
شانس بالای دریافت ویزای آمریکا و کانادا
متأسفانه بسیاری از دانشجویان ایرانی ساکن آمریکای شمالی اگر به دلیل مشغله کار و زندگی نتوانند به ایران سفر کنند، تا مدتها از دیدن والدینشان محروم میشوند، زیرا اخذ ویزای توریستی آمریکا و کانادا برای متقاضیان ایرانی چندان هم کار راحتی نیست.
با داشتن پاسپورت دوم از کشوری مانند دومینیکا یا پرتغال شما میتوانید مانند دیگر شهروندان این کشورها به سفارت آمریکا رفته و با شانس ۹۹ درصدی برای اخذ ویزای توریستی مولتی (چند بار ورود) درخواست دهید که بهاندازه مدت اعتبار پاسپورتتان یعنی تقریباً ۱۰ ساله صادر خواهد شد. حالا با خیال راحت میتوانید به آمریکای شمالی هم رفته و مدتی کنار فرزندان یا اقوامتان بمانید.
بهترین انتخاب برای متقاضیان ایرانی کدام کشور است؟
خب با این معرفی حدس میزنیم که مشتاق هستید تا درباره بهترین کشوری که میتوانید برای سرمایهگذاری و اخذ پاسپورت سراغش بروید، صحبت کنیم.
کشورهای مختلفی در دنیا هستند که در ازای سرمایهگذاری امکان اخذ کارت اقامت یا درخواست پاسپورت را برای متقاضیان فراهم کردهاند. مثلاً در قبرس یا حتی پرتغال شما میتوانید ملک بخرید و برای اقامت درخواست بدهید. این روش در ترکیه هم رایج است و بسیاری از متقاضیان ایرانی با خرید ملک در ترکیه به دنبال اخذ پاسپورت این کشور هستند ولی آیا ارزشش را دارد؟
وضعیت ترکیه که مشخص است. شما حتی اگر در این کشور زیبا ملک هم بخرید، نهایتاً در سفرهایتان دیگر نیازی به اقامت در هتل ندارید و به خانهتان میروید، ولی باز هم برای سفر به بسیاری از کشورهای جهان باید درخواست ویزا بدهید. پس پاسپورت ترکیه چندان هم پیشنهاد خوبی نیست.
پرتغال هم از طریق سرمایهگذاری و خرید ملک به شما اقامت موقت میدهد و برنامهای قانونی برای تبدیل اقامت موقت به دائم بعد از ۵ سال دارد. بعد از این ۵ سال امکان دریافت تابعیت و پاسپورت هم وجود دارد. اما اگر نخواهید ۵ سال صبر کنید، پیشنهاد ما به شما کشور دومینیکا است. دومینیکا در حوزه دریای کارائیب یکی از بهترین کشورها برای سرمایهگذاری است و با پاسپورت معتبرش میتوانید به بیش از ۱۴۰ کشور دنیا بدون ویزا سفر کنید.
احتمالاً تا پیش از این نام دومینیکا را فقط در فیلمها و سریالها شنیده و یا در اخبار سلبریتیها دیده بودید. جزیرهای زیبا، لوکس و دیدنی با بهترین هتلها و رستورانهای جهان که میزبان بزرگترین سرمایهگذاران و افراد مشهور است. خوشبختانه با تغییر قوانین، در حال حاضر اخذ پاسپورت دومینیکا برای متقاضیان ایرانی کاملاً قانونی است.
چگونه پاسپورت دومینیکا را به دست آوریم؟
با این خبر خوش حدس میزنیم که درباره فرایند اخذ پاسپورت دومینیکا کنجکاو شده باشید. خوشبختانه این برنامه چندان هم سخت نیست و در مدت زمان کمتر از یک سال به نتیجه قطعی میرسد.
شما بهعنوان سرمایهگذار میتوانید در پروژههای مورد تأیید دولت حداقل ۲۲۰ هزار دلار آمریکا سرمایهگذاری کرده و سهامدار شوید یا مبلغ ۱۰۰ هزار دلار را به دولت بهصورت بلاعوض کمک کنید. در هر ۲ روش رسماً اجازه دارید تا درخواست شهروندی داده و گواهی شهروندی و پاسپورت دومینیکا را دریافت کنید. در این روش همسر و فرزندان وابسته زیر ۳۰ سال را نیز میتوانید همراه کرده و برای سایر اعضای خانواده فرصتی باز کنید تا برای اخذ پاسپورت دوم درخواست دهند.
جزئیات این برنامه همراه با هزینههایش در مقاله هزینه پاسپورت دومینیکا آمده که پیشنهاد میکنیم نگاهی به آن داشته باشید.
کنکاش، نماینده رسمی دولت دومینیکا برای اخذ پاسپورت
تا اینجا با مزایای داشتن پاسپورت دوم آشنا شدید و این را هم میدانید که در میان تعدادی از کشورها که تابعیت مضاعف را به رسمیت میشناسند و البته به متقاضیان ایرانی پاسپورت میدهند، دومینیکا بهترین انتخاب است. پس اگر میخواهید روی این روش بیشتر فکر کنید، بهتر است که آخرین نکته مهم را نیز بدانید.
دولت دومینیکا به دلیل عواملی مانند مقابله با کلاهبرداری یا پولشویی، هیچ پرونده شخصی را قبول نکرده و فقط از طریق ایجنتهای رسمیاش با سرمایهگذاران در ارتباط است. بنابراین، در قدم اول باید یک شرکت معتبر پیدا کنید که بتواند رابط بین شما و دومینیکا باشد و شما را در این مسیر همراهی کند. کنکاش با بیش از ۳۰ سال سابقه و بیش از ۴۰۰ پرونده موفق آماده ارائه مشاوره به متقاضیان برنامه سرمایهگذاری دومینیکا است. برای مشاوره رایگان منتظر تماستان هستیم و در ادامه هم به ۵ سؤال پرتکرار پاسخ دادهایم.
سؤالات متداول
- با پاسپورت دومینیکا میتوان به آمریکا سفر کرد؟
به عنوان شهروند دومینیکا شانس بالایی برای اخذ ویزای توریستی ۱۰ ساله کانادا و آمریکا دارید و ایرانیان بسیاری پیش از شما موفق به اخذ ویزای توریستی از همین طریق شدهاند.
- در دوران درخواست سرمایهگذاری باید در دومینیکا باشیم؟
خیر، این برنامه کاملاً غیرحضوری است و اجباری به زندگی در دومینیکا ندارید.
- پیشنهاد کنکاش برای سرمایهگذاری کدام پروژه تأییدشده دولتی است؟
کنکاش سرمایهگذاری در هتل هیلتون دومینیکا را پیشنهاد میدهد.
- آیا پاسپورت دومینیکا هوشمند و بیومتریک است؟
بله دومینیکا هم مانند سایر کشورهای جهان در حال صدور پاسپورتهای جدید هوشمند و بیومتریک است که با یک تراشه فلزی تمامی اطلاعاتی هویتی فرد را ذخیره کرده و بههیچوجه امکان جعل ندارد.