در دنیای کنونی به جهت تنش ها و وجود دغدغه های بیشمار زندگی، بیشترین خواسته بشر معیشت و زندگی آرام و لذت بخش است. رشته مشاوره برای متقاضیان گروه انسانی بسیار جذاب است. تصور آنها این است که در یک دفتر دلخواه با کارمندان بسیاری در آینده اشتغال می یابند و آینده شغلی مناسبی خواهند داشت.

برخی از دواطلبان تصور می کنند که در کنار تحصیل در یکسری کارگاه ها کارورزی می کنند و با اخذ آن مدراک و گواهینامه ها به عنوان مشاور برتر در یک شرکت مشغول به کار می شوند.

ماهیت رشته مشاوره

مشاوران وظیفه ارائه مشاوره تخصصی به قشر ویژه ای از افراد از دانش آموز گرفته تا کارکنان یک مجموعه کاری را دارند. مشاوران به جهت ارائه و به اشتراک گذاری تخصص و علم خود و یاری به مشاغل برای رسیدن و مقصود و اهداف خود و برطرف ساختن مشکلات و هموار ساختن راه نقش بسزایی دارند. مشاغل به طور معمول از مشاوران برای جذب و استخدام نیرو کمک می گیرند که به گونه ای صرفه جویی در هزینه داشته باشند.

افراد مشاور به منزله ی فرد جدیدی در ارگان یا مجموعه کاری، شرایط و وضعیت را از دید تازه ای می بینند. از جایی که یک مشاور به فرهنگ حاکم و ویژه سازمانی، بررسی همکار یا روحیات، مسلط می باشند قادر می باشند به عنوان کاتالیزور تغییر عمل بدهند و مسیر کار را بهبود بخشند.

افراد مشغول در زمینه مشاوره فقط بر دروس دانشگاهیشان نباید تکیه کنند بلکه باید معلومات و اطلاعات به روز و تجربه خود را در زمینه های گسترده افزایش دهند. با توجه به گسترش شغل مشاوره، آینده شغلی ویژه ای برای این رشته از منظر حقوقی مشاهده می شود.

معنای واقعی مشاوره کمک به افراد در حل مشکلات و انتقال از وضعیت فعلی خود به حالت دلخواه خود است. مشاوران زمان زیادی را صرف صحبت کردن با دیگران و کمک به آنها می کنند

فرهنگ کمک گرفتن از مشاور

خب مسلما نگاهی که در حال حاضر نسبت به رشته مشاوره وجود دارد با چند سال پیش بسیار متفاوت است. افراد بیشتر از این رشته استقبال می کنند و نگاهشان وسیع تر شده است. برای حل مشکلاتشان مانند نحوه فرزندپروری، مشکلات فردی، طلاق و … به مشاوران مراجعه می کنند و دیگر مانند گذشته ترسی ندارند، اطرافیانشان متوجه شوند که از خدمات مشاوره استفاده می کنند.

بازار کار رشته مشاوره

در جواب سوال بازار کار رشته مشاوره چگونه هست؟ باید گفت که فرصت های شغلی بسیاری برای مشاوران وجود دارد و اگر بسترش فراهم باشد خیلی کارها می توان انجام داد. مانند برگزاری کارگاه ها و گروه درمانی ها و آموزش جدیدترین متدهای درمانی. در حال حاضر رویکردهای درمانی جدیدی وارد این رشته شده است که هر کدام زمینه های شغلی بسیاری را برای مشاوران فراهم می آورد.

تهدیدهای کرونا فرصتی برای مشاوران

در دوران کرونا با توجه به  قرنطینه خانگی، چالش ها در میان خانواده ها بیشتر شد. همچنین افراد زیادی ناکامی های شغلی را تجربه کردند و خلق افسرده بر جامعه غالب شد. در این دوره سامانه های مختلفی برای ارائه خدمات مشاوره ای راه اندازی شد. مشاوران به صورت داوطلبانه و رایگان از هیچ نوع فعالیتی دریغ نکردند و در زمینه های آموزش، پیشگیری، کنترل و درمان وقت و انرژی گذاشتند.

رشته مشاوره، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر

امروزه به دلیل دغدغه های زندگی و وجود تنش های زیاد، بزرگترین آرزوی هر انسانی زندگی آرام و شیرین است. رشته مشاوره برای داوطلبان گروه انسانی بسیار جذاب است. آنها تصور می کنند که در آینده در یک دفتر زیبا با هزاران کارمند خبره مشغول به کار می شوند و آینده شغلی خوبی دارند.

یکسری از دواطلبان فکر می کنند که در علاوه بر تحصیل در یکسری کارگاه ها شرکت می کنند و با گرفتن آن مدراک و گواهینامه ها به عنوان مشاور برتر در یک شرکت استخدام می شوند.

تفاوت مشاوران با روانشناسان

خیلی از داوطلبان فکر می کنند این رشته با رشته روانشناسی مشابه هستند، اما خیر این طور نیست. رشته مشاوره از زیر گروه های تخصصی رشته انسانی است، اما برای ورود به رشته روانشناسی از هر دو رشته تجربی و انسانی هم می شود اقدام کرد.

روانشناسان و مشاوران هر دو متخصص سلامت روان هستند. افراد در هر دو زمینه دارای مجوز دولتی هستند. در حقیقت، آنها اغلب وظایفی مشترک با هم دارند، اما در تحصیلات دانشگاهی و فرصت های شغلی آن ها تقاوت هایی وجود دارد.

تقاوت حیطه کاری مشاوران و روانشناسان
تقاوت حیطه کاری مشاوران و روانشناسان

تقاوت حیطه کاری مشاوران و روانشناسان

حیطه کاری روانشناسان معمولاً شامل طیف گسترده ای از تست ها از جمله تست های ضریب هوشی و تست های عملکرد عصبی است. روانشناسان ممکن است حتی آزمایشاتی به صورت تلفنی برای بیمارانی انجام دهند. هر دو زمینه رشد و پیشرفت جدی دارند، اما مشاوره سریعتر رشد می کند.

اما معمولاً مشاوران در تست هایی که می توانند انجام دهند بسیار محدودتر هستند. خطوط و تمایزات گاهی اوقات می تواند تار شود. برخی فارغ التحصیلان رشته مشاوره دوره های خارج از تحصیلات دانشگاهی را دنبال می کنند تا بتوانند ارزیابی های روانسنجی را انجام دهند. با این وجود ، آنها ممکن است فقط در شرایط خاص ، فقط به انجام برخی از تست ها محدود شوند. حتی مشاورانی که در ارزیابی روان سنجی مشغول به کار هستند ، باید توسط روانشناس کنترل شوند.

روانشناسان به احتمال زیاد با افرادی که دارای بیماری روانی جدی هستند همکاری می کنند. آنها آموزش دیده اند تا روان درمانی را با طیف وسیعی از مراجعان انجام دهند. البته روانشناسانی که به صورت خصوصی هستند می توانند تمرکز خود را روی مشاوره انتخاب کنند. روانشناسان بیشتر در تحقیقات شرکت می کنند. برخی از مشاوران تصمیم می گیرند که یک دوره دکترا را دنبال کنند و به این عرصه ها بروند.

توانایی مورد نیاز برای ورود به رشته مشاوره

این رشته نیازمند صبر و حوصله زیاد است. زیرا فردی که به مشاوره رجوع می کند تمایل دارند فرد مشاور به حرف های اون گوش دهد. یک مشاور باید دارای قدرت حل مسئله و مهارت ارتباطی عالی باشد تا در شرایط دشوار بهترین تصمیم را برای فرد بگیرد. یک مشاور علاوه بر مطالعه روزانه در حیطه خود باید به بررسی موضوعات جامعه و نحوه حل آن در طبقات فرهنگی جامعه بپردازد.

به دلیل پیشرفت تکنولوژی و دیجیتالی شدن همه روند های کاری، مشاور باید با حداقل مهارت های نرم افزاری مانند ICDL آشنا باشد. اگر شما فردی با داشتن روحیات فوق و داوطلب کنکور انسانی هستید، می توانید به رشته مشاوره برای انتخاب رشته خود فکر کنید.

فرصت های شغلی برای رشته مشاوره

مشاوران بر اساس به تخصصشان در مراکز مشاوره، مراکز بهداشتی و درمانی، دانشگاه ها، مدارس، زندان ها، کلینیک های ترک اعتیاد، مراکز توانبخشی می توانن فعالیت داشته باشند و با کسب تجربه کافی بعنوان یک مشاور حرفه ای در حیطه خود به مردم یاری رسانند.

درآمد و حقوق رشته مشاوره در ایران

میزان حقوق این افراد بر حسب حوزه تخصصی و نوع کارشان با هم متفاوت هستند. فارغ اتحصیلانی که در زمینه مشاوره تحصیلی هستند و درآموزش و پروش استخدام می شوند حقوقی ثابت و مطابق با قوانین کشور دارا می باشند. اشخاصی که در حیطه مشاوره تحصیلی، خانوادگی، ازدواج و …. هستند، اگر در ارگان های خصوصی مشغول به کار شوند، بر حسب تعداد مراجعین، تایم مشاوره و توافق با کارفرما، حقوق دریافت می کنند. میانگین دریافتی ماهانه این افراد می تواند بین بازه 2 میلیون تا 8 میلیون باشد.

بازار کار و آینده شغلی رشته مشاوره در دنیا
بازار کار و آینده شغلی رشته مشاوره در دنیا

بازار کار و آینده شغلی رشته مشاوره در دنیا

اکثر اشخاصی که روحیه یاری رسانی به دیگران را دارند، این رشته را بر می گزینند و در حقیقت شنونده بسیار خوبی برای دیگران هستند. مشاوران باید بتوانند حس اعتماد را برای مراجعه کنندگانشان فراهم آورند تا به راحتی در مورد مسائل خصوصی زندگیشان صحبت کنند. این شغل دارای زمینه های متفاوتی مانند تحصیلی، شغلی، زناشویی، ازدواج و .. است و هر یک از این حیطه های شغلی دارای یکسری موقعیت های شغلی می باشند. بر اساس پیش بینی های انجام شده حیطه حرفه مشاوره گسترش زیادی در آینده خواهد داشت و این اشخاص می توانند درآمد بسیار خوبی داشته باشند.

وضعیت بازار کار رشته مشاوره و راهنمایی


نوشته های مرتبط


نوشته های مرتبط

وضعیت بازار کار رشته مشاوره را به دو دسته و به صورت می توانیم مورد ارزیابی قرار دهیم. نوعی از این ارزیابی مربوط به سال های جاری است که همانطور که در این مقاله با موضوع بازار کار رشته راهنمایی و مشاوره ارائه گردید، از بازار کار بسیار خوبی برخوردار است و در صورتی که مایل هستید تا به استخدام ارگان های دولتی در اینده در آیید، می توانید به راحتی به این استخدام مشغول شوید.

مبحث دومی که در رابطه با وضعیت بازار کار رشته مشاوره است این است که شما با انتخاب این رشته از آینده شغلی خوبی برخوردار خواهید شد. زیرا گرایش هایی که نسبت به استفاده از خدمات مشاوره در عموم مردم قابل مشاهده و قابل لمس می بادف می توان گفت این رشته از حمله رشته هایی است که از آینده ای امیدوار کننده و مناسب برخوردار خواهد بود و به همین دلیل با خبال راحت می توانید این رشته را انتخاب نمایید.

درآمد و حقوق رشته مشاوره در دنیا

در جدول زیر به معرفی 6 شغل پردآمد و میزان درآمد آن در زمینه مشاوره پرداخته ایم.

نام شغل میزان حقوق ملی در سال
مشاور بازاریابی 56،068 دلار
مشاور دستیار 58,889 دلار
مشاور منابع انسانی 63,540 دلار
مشاور سرمایه گذاری 65,666 دلار
مشاور فروش 66,862 دلار
مشاور 74,997 دلار

بهترین دانشگاه های رشته مشاوره در دنیا

  • دانشگاه شمال غربی – اوانستون
  • دانشگاه نیویورک
  • دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی
  • دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

معرفی گرایش های رشته مشاوره در مقطع کارشناسی

این رشته در مقطع کارشناسی دارای گرایش ناست و دانشجویان در مقاطع بالاتر می توانند انتخاب گرایش داشته باشند.

معرفی گرایش های رشته مشاوره در مقطع کارشناسی ارشد

رشته مشاوره در این مقطع دارای 4 گرایش جذاب شغلی، مدرسه، توانبخشی، خانواده است.

همانطور که ذکر کردیم وضعیت بازار کار رشته مشاوره در مقطع کارشناسی ارشد به نسبت سایر رشته ها بسیار شرایط بهتری خواهد داشت. همانطور که ذمی دایندف گرایش های مختلف رشته راهنمایی و مشاوره شامل : مشاوره تحصیلی، مشاوره خانواده و ازدواج ، مشاوره توانبخشی ، مشاوره شغلی ، راهنایی و مشاوره است. که رتبه و همچنین تراز لازم برای پذیرش در هر یک از این رشته ها متفاوت با دیگری است.

بازار کار رشته راهنمایی و مشاوره در مقطع کارشناسی ارشد به دلیل اینکه بسیار به صورت کلی و عمومی است و همچنین تخصصص خاصی را شامل ناست، نمی تواند همانند سایر رشته ها و گرایش های تخصصی این رشته از مزیت های لازم برخوردار باشد. اما در برخی از موراد  وضعیت بازار کار رشته مشاوره در همین شته می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و شاید همین مورد موجب شود که در سایر رشته ها این امکان جود نداشته باشد.

وضعیت بازار کار رشته مشاوره شغلی در صورتی که بتوانید در مراکز مربوطه مشغول به کار شوید می تواند مفید باشد. اما حقیقت این است که در ایارن برای این رشته ارزش و اهمیت خاصی قائل نمی شوند و به همین دلیل نمی توان گفت که این رشته بسیار خوب باشد.

بازار کار رشته راهنمایی و مشاوره گرایش توانبخشی را می توان به دو صورت تقسیم نمود. نمونه ای از آن است که در صورتی که بتوانید در مراکز بهزیستی مشغول به کرا شوید حقوقی معادل با سایر کرامرندان را خواهید داشت. اما در صورتی که بتوانید خودتان در این رشته پیشرفت نمایید و اطلاعات خود را بالا برید، می توانید مراجعین زیادی را داشته باشید که راه کارهای جدیدی برای انان جهت ایجاد مشکلات توانبخشییان ارائه نمایید.

نوع سوم  بازار کار رشته راهنمایی و مشاوره که مربوط به مشاوره خانواده است، در رشته هایی است که باید بگ.ییم بهترین و همچنین پرطرفدارترین این رشته همین رشته مشاوره خانواده است. که به همین دلیل در دانشگاه های کمی ارائه می شود و همچنین این رشته نیازمند کسب رتبه و تراز بالاتری نسبت به سایر رشته ها است. در سال های اخیر به این رشته بسیار بها داده شده است و همچنین علاقه مندان به این رشته بسیار زیاد شده است.

نوع دیگری از گرایش راهنمایی و مشاوره ، مربوط به رشته مشاوره تحصیلی است. همانطور که از نام این رشته پیداشت می توان حدس زد که در کجا می توانید مشغول به کار شوید. با توجه به تب کنکور و بالا رفتن این تب برای داوطلبان تجربی در سال های اخیر ، می توان گفت بازار کار رشته راهنمایی و مشاوره بسیار عالی است.

گرایش مشاوره شغلی

فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در زمینه های شغلی مانند مهارت پیدا کردن کار، جهت گیری شغلی، ایجاد انگیزه در افراد، ارائه راهکارهایی در زمینه کارآفرینی به افراد کمک کنند. این رشته در حال حاظر دارد جایگاه خودش را پیدا می کند.

گرایش مشاور مدرسه

امروزه بیشتر دانش آموزان به دلیل شرایط جامعه در معرض افت تحصیلی وآسیب ها اجتمائی هستند. فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در زمینه های مشاوره تحصیلی، جلوگیری از افت تحصیلی، ارائه راهکایی برای مطالعه موثر و افزایش تمرکز، ارائه برنامه ریزی درسی مشغول به کار شوند. این مشاوران حتی در زمان نزدیک شدن به انتخاب رشته کنکور سراسری، با دادن مشاوره های تحصیلی بیشترین درآمد را کسب می کنند.

گرایش مشاوره توانبخشی

گرایش توانبخشی یکی از گرایش های جدید این رشته است. فارغ التحصیلان این رشته در زمینه های توانمند سازی افراد آسیب دیده(آسیب های روانی، آسیب های جسمی)، مشاوره توانبخشی به معتادان، کمک به معلولین، کمک سالمندان، کمک به زندانیان به افراد کمک کنند.

گرایش مشاوره خانواده

این گرایش یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین ها در حال حاضر است. این مشاوران در زمینه مشاوره به خانواده ها برای استحکام و سلامت خانواده ها، فعالیت می کنند. از دیگر حوزه های فعالیت این فارغ التحصیلان در دیگر زمینه ها مانند پیشگیری از طلاق، مشاوره زناشویی، تربیت فرزندان است.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته مشاوره در مقاطع بالاتر

زمینه ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا در کشور ایران فراهم است.

چشم انداز رشته مشاوره

اگر به رشته مشاوره اهمیت بیشتری داده شود و زمینه های مطالعاتی برای اساتید و دانشجویان این رشته در خارج از کشور مهیا شود تا برای یاری رسانی از منابع جدید و به روز جهان استفاده شود، این رشته در جایگاه با ارزش تری قرار می گیرد و در زمینه های های متفاوت شغلی و تحصیلی از آن بهره گرفته می شود. به نحوی که علم مشاوران در راه اندازی و برنامه ریزی سیستم های آموزشی استفاده می شود.

رشته مشاوره می تواند در مشاغل و سازمان های متفاوت ورود کند و متخصصان این رشته می توانند راهنمای افراد و سازمان ها باشند و راه پیچیده چالش ها را برایشان هموار کنند.

مشاوران قادرند پیش زمینه فراهم آوردن بستر های مناسب رشد را اول برای افراد، و بعد جامه و رشد جهانی آن فراهم آورند.

مهاجرت به کانادا

سوالات متداول در مورد بازار کار مشاوره و راهنمایی

آیا با لیسانس رشته راهنمایی و مشاوره می نوان کلینیک خصوصی داشت؟

با نظر به اینکه مجوز تاسیس کلیکنیک های درمانی با توجه به پروانه هایی که از سوی سازمان نظام مشاوره اهدا می شود ، به همین دلیل تاسیس کلینیک های درمانی پس از اخذ پروانه واجازه از سوی نظام مشاوره امکان پذیر خواهد بود. یکی از مجوزهایی که این سازمان ارائه می دهد این است که این پروانه به فارغ التحصیلان کارشناسی به دلیل عدم اموزش درمان های مختلف ارائه نمی گردد. همچنین اخذ این پروانه پس از انجام مصاحبه های علمی صورت خواهد پذیرفت.

در مقطع کارشناسی ارشد پردرآمدترین گرایش رشته راهنمایی و مشاوره چیست؟

برای ادامه تحصیلات در هر یک از گرایش ابتدا اهداف خود را در معین کنید. و شایداین سوال برای رشته ای همانند رشته مشاوره که اصل اول آن رعایت اصول اخلاقی است حرف درست و اصولی نتواند باشد. به همین دلیل ما به این سوال می توانیم اینگ.نه پاسخ دهیم که با توجه به اهمیت مشاوره ازدواج که در سال های اخیر توسط مجلس به تائید رسیده است. این موضوع می تواندموجب شود که اهمیت رشته هایی همچون رشته های مشاوره ازدواج و خانواده ار نقش پر رنگ تری برخوردار شود.

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *