ساختن یک آیندۀ درخشان برای فرزندان یکی از اهداف اصلی هر پدرومادری است. در این میان، برخی از خانوادهها برای تحقق این هدف، فرزندان خود را برای تحصیل به کشورهای دیگر راهی میکنند. مدارس استرالیا جزء بهترین مدارس سراسر جهان است و کیفیت بالای تدریس، نظام آموزشی استاندارد و هزاران مزیت دیگر موجب میشود که والدین، این کشور را به عنوان مقصد تحصیلی فرزندان خود انتخاب کنند.
با این وجود اولین قدم برای تحصیل در مدارس استرالیا کسب اطلاعات کافی در این زمینه است. بنابراین اگر شما نیز تصمیم به انجام این کار را دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا تمامی نکات مهم دربارۀ مدارس استرالیا و نظام آموزشی این کشور را باهم بررسی کنیم.
آشنایی با نظام آموزشی استرالیا و قوانین آن
کشور استرالیا دارای یک نظام آموزشی جامع و استاندارد است که با نام Australian Qualification Framework یا AQF شناخته میشود. طبق این نظام آموزشی ۱۷ دورۀ تحصیلی در مدارس، موسسات فنیوحرفهای و تحصیلات تکمیلی در نظر گرفته شده است. این سیستم توسط بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران مورد تأیید است و به همین دلیل افراد میتوانند از کشورهای مختلف برای تحصیل به استرالیا مهاجرت کنند.
طبق چارچوب AQF استرالیا، سطوح آموزشی در این کشور شامل ۱۰ سطح مختلف میشود که با توجه به پیچیدگی مطالب، وسعت و عمق نتایج یادگیری تعیین شده است. افراد میتوانند با گذراندن هر یک از این سطوح مدرک مربوط به آن را دریافت کنند. در جدول زیر مدرک تعیینشده برای هریک از این سطوح مشخص شده است:
سطح AQF | مدرک |
۱ | سرتیفیکیت I |
۲ | سرتیفیکیت II |
۳ | سرتیفیکیت III |
۴ | سرتیفیکیت IV |
۵ | فوق دیپلم (Diploma) |
۶ | دیپلم پیشرفته (Advanced Diploma)
Associate Degree |
۷ | کارشناسی (Bachelor Degree) |
۸ | کارشناسی افتخاری
Graduate Certificate Graduate Diploma |
۹ | کارشناسی ارشد |
۱۰ | دکتری |
ساختار کلی نظام آموزشی استرالیا در ۴ سطح تقسیمبندی میشود که در ادامه هر یک از آنها را بررسی میکنیم.
۱) مقطع ابتدایی
تحصیل در مدارس استرالیا با دوران مهدکودک در سن ۴ یا ۵ سالگی آغاز میشود. در این دوره کودکان مهارتهای مختلفی را برای یادگیری و کاوش در مفاهیم گوناگون میآموزند و با الفبا تاحدودی آشنا میشوند. در سن ۷ یا ۸ سالگی کودکان وارد دوران ابتدایی میشوند.
۲) مقطع متوسطۀ اول
در کشور استرالیا تمامی دانش آموزان باید حداقل تا مقطع دهم به صورت اجباری در مدرسه تحصیل کنند. پس از آن میتوانند تحصیلات خود را تا مقطع دوازدهم ادامه دهند تا برای دریافت گواهینامههای مختلف اقدام کنند.
۳) مقطع متوسطۀ دوم
دانش آموزان در مقطع دوم متوسطه میتوانند رشتۀ موردنظر خود را ادامه دهند و در انتخاب دروس مختلف نیز آزادی بیشتری دارند. در این دوره معلمان به دانش آموزان کمک میکنند که نقاط قوت خود را پیدا کرده و در راستای تقویت آنها قدم بردارند.
۴) آموزش دانشگاهی
مقاطع دانشگاهی در استرالیا از دورۀ کارشناسی آغاز میشود که شروع آن بلافاصله پس از پایان دورۀ متوسطۀ دوم است. بسیاری از دانش آموزان برای ورود به دانشگاه در آزمون ورودی ATAR شرکت میکنند؛ با این حال اجباری برای شرکت در این آزمون وجود ندارد.
پس از دورۀ کارشناسی افراد میتوانند در دورههای کارشناسی افتخاری شرکت کنند که به دو دستۀ Graduate Certificate و Graduate Diploma تقسیم میشود. این دوره حدود ۱ تا ۲ سال طول میکشد.
دورۀ کارشناسی ارشد در استرالیا به دو بخش پژوهشمحور و آموزشمحور تقسیم میشود که متقاضیان با دارا بودن مدرک کارشناسی میتوانند برای ورود به آن اقدام کنند.
بالاترین سطح علمی در نظام آموزشی استرالیا مقطع دکتری است. این مقطع به سه صورت PHD، Dphil (Philosophy of Doctorate) و EdD(Education of Doctor) برگزار میشود.
آشنایی با انواع مدارس استرالیا و ویژگیهای آن
به صورت کلی مدارس استرالیا به دو نوع دولتی و خصوصی (مستقل) تقسیم میشود اما مدارس مذهبی نیز در این کشور وجود دارند.
مدارس دولتی
طبق قانون اساسی استرالیا، دولت و ارگانهای منطقهای مسئول تأمین مالی این مدارس و ادارۀ آنها هستند. بنابراین دانش آموزانی که در مدارس دولتی در سراسر استرالیا تحصیل میکنند، به صورت رایگان و یا با پرداخت هزینۀ بسیار کم مشغول به تحصیل میشوند.
مدارس خصوصی (مستقل)
این مدارس با کمک هیچکدام از ارگانهای دولتی یا فدرال تأمین مالی نمیشوند و تمام هزینههای تحصیل دانش آموزان تحت عنوان شهریه از آنها دریافت میشود. بسیاری از مدارس خصوصی دارای امکانات استثنایی و برنامههای درسی گستردهای هستند که در مدارس عادی ارائه نمیشود. برخی از این مدارس نیز به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند و دانش آموزان میتوانند در محل تحصیل خود ساکن شوند.
مدارس کاتولیک
این مدارس با عنوان «systemic» نیز شناخته میشود و عمدۀ هزینههای آن را دولت ایالتی و فدرال تأمین میکند. معمولا دانش آموزانی که ارزشهای همسو با قوانین این مدارس داشته باشند، جذب آن میشوند.
شرایط تحصیل در مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی
اولین قدم برای تحصیل در مدارس استرالیا، کسب اطلاعات در زمینۀ شرایط پذیرش آن است. هر یک از مدارس این کشور شرایط خاص خود را برای جذب دانش آموزان در نظر میگیرند؛ با این وجود بسیاری از شرایط برای اکثر مدارس مشابه است.
دانش آموزانی که تمایل به تحصیل در استرالیا را دارند، باید تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشند. زیرا تمامی دروس در مدارس استرالیا به زبان انگلیسی تدریس میشود. در صورتی که سطح زبان متقاضیان برای تحصیل در مدارس ضعیف باشد، میتوانند با شرکت در کلاسهای پایۀ زبان انگلیسی مهارت خود را تقویت کنند. این دورهها معمولا ۶ ماهه، توسط مدرسه و پیش از شروع کلاسها برگزار میشود.
- تمامی افرادی که تصمیم به ادامه تحصیل در استرالیا را دارند، باید کارنامههای دورههای پیشین تحصیلی خود را به همراه ترجمۀ انگلیسی برای مدرسه ارسال کنند. بسیاری از مدارس استرالیا دانش آموزان خود را براساس نمرات دروس اختصاصی مانند ریاضی ارزیابی میکند.
- شرایط سنی تحصیل در مدارس استرالیا مشابه بسیاری از کشورهای دیگر است و دانش آموزان میتوانند از سن ۶ تا ۱۸ سالگی در مدارس این کشور تحصیل کنند.
- علاوه بر این موارد، از آنجا که متقاضیان تحصیل در مدارس استرالیا زیر سن قانونی هستند، باید یک فرد را به عنوان قیم یا سرپرست خود معرفی کنند. این فرد میتواند والدین دانش آموز یا یکی از اعضای خانوادۀ او باشد.
- در صورتی که فرد دیگری جز والدین دانش آموز برای سرپرستی انتخاب میشوند، باید بیش از ۲۱ سال سن داشته باشند.
مراحل اخذ پذیرش از مدارس کشور استرالیا
اولین و مهمترین قدم بررسی لیست مدارس استرالیا و انتخاب بهترین مدرسه است. در این مرحله باید تمامی شرایط و الزامات پذیرش در مدرسۀ موردنظر را بررسی کنید. پس از انتخاب مدرسه، باید مدارک موردنیاز برای ثبتنام را تهیه کنید.
در این مرحله میتوانید ارسال درخواست برای مدرسه را به یک موسسۀ مهاجرتی معتبر مانند مهاجرت پلاس بسپارید یا خود برای انجام آن اقدام کنید. در صورتی که خودتان برای اینکار اقدام میکنید، باید ابتدا وارد سایت مدرسه شوید و سپس تمامی مدارک موردنیاز را برای آنها ارسال کنید. چنانچه این مرحله با موفقیت انجام شود، نامۀ پذیرش یا LOF را از مدرسه دریافت میکنید.
در این مرحله ممکن است از شما خواسته شود تا مدارک دیگری را نیز ارسال کنید یا برخی از آزمایشهای پزشکی را انجام دهید. سپس باید هزینۀ شهریۀ مدرسه را برای یک ترم تحصیلی پرداخت کنید تا نامۀ CoE برای شما ارسال شود. با دریافت این نامه، میتوانید پروسۀ اقدام برای ویزای تحصیلی استرالیا را آغاز کنید و برای سفر به این کشور آماده شوید.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش از مدارس
هنگامی که قصد اپلای برای مدارس استرالیا را دارید، باید مدارک مختلفی را جمعآوری کرده و در صورت لزوم ترجمه کنید. سپس باید ترجمۀ مدارک را به همراه اصل آن برای مدرسه ارسال کنید. این مدارک شامل موارد زیر میشود:
- مدارک هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه؛
- پاسپورت معتبر؛
- عکس پرسنلی؛
- مدارک مربوط به اسکان؛
- بیمۀ مخصوص دانشآموزان بینالمللی (OSHC)؛
- مدارکی مبنی بر تسلط به زبان انگلیسی؛
- گواهی اثبات تمکن مالی؛
- کارنامههای تحصیلی.
علاوه بر این موارد، برخی از مدارس ممکن است مدارک دیگری مانند مدارک پزشکی نیز از دانش آموزان درخواست کنند.
هزینه تحصیل در مدارس کشور استرالیا
تحصیل در مدارس دولتی برای دانش آموزان استرالیایی بدون پرداخت هزینه است؛ با این وجود تحصیل رایگان در مدارس استرالیا برای دانش آموزان بینالمللی امکانپذیر نیست. به صورت کلی هزینه تحصیل در مدارس استرالیا با توجه به نوع مدرسه، شهر و دیگر شرایط آن متفاوت است.
هزینۀ شهریه برای مدارس دولتی معمولاً بین ۱۰.۰۰۰ تا ۱۸.۰۰۰ دلار در سال است. در صورتی که تصمیم به تحصیل در مدرسۀ خصوصی داشته باشید، این هزینهها تقریباً دو برابر میشود و به ۲۵.۰۰۰ تا ۶۰.۰۰۰ دلار در سال میرسد. هزینۀ شهریۀ مدارس شبانه بین ۱۱.۰۰۰ تا ۲۲.۰۰۰ دلار در سال است.
علاوه بر این موارد، افراد باید موارد دیگر مانند هزینۀ لوازم التحریر، خورد و خوراک، پوشاک، بیمه، کلاسها و برنامههای دیگر مدرسه را نیز در نظر داشته باشند.
نحوه دریافت بورسیه برای تحصیل در مدارس استرالیا
دولت استرالیا برای تشویق دانش آموزان برتر و موفق بورسیههای تحصیلی را در نظر گرفته است. برخی از بورسیهها نیز به دانش آموزانی که وضعیت مالی ضعیفتری دارند، اهدا میشود. البته بورسیههای مبتنی بر نیاز بیشتر به دانش آموزان بومی ارائه میشود.
بورسیههای تحصیلی معمولاً به عنوان بودجهای برای خرید کتاب و دیگر لوازم مربوط به مدرسه میشود. این کمکهزینهها توسط هر مدرسه به دانش آموزان آن اهدا میشود و شرایط و مبلغ آن متفاوت است.
مهاجرت پلاس بهدلیل داشتن ارتباطات و مکاتبات گسترده با مدارس استرالیا میتواند شما را در دریافت بورسیهٔ تحصیلی با بالاترین مبلغ ممکن یاری کند. برای مشاورهٔ رایگان همین حالا با ما تماس بگیرید.
شرایط اخذ اقامت استرالیا از طریق تحصیل در مدارس
دریافت اقامت دائم استرالیا به صورت مستقیم از طریق تحصیل در مدارس این کشور امکانپذیر نیست. با این وجود افراد میتوانند با تحصیل در این کشور و کسب شرایط موردنیاز از طریق روشهای دیگر برای اخذ اقامت دائم اقدام کنند.
در صورتی که در مدارس استرالیا مشغول به تحصیل شوید، میتوانید پس از پایان دوران تحصیل با استخدام توسط یک کارفرمای استرالیایی و پرداخت بیمه و مالیات، پس از مدت ۴ سال اقامت دائم این کشور را بهدست آورید.
مزایای تحصیل در مدارس کشور استرالیا
تحصیل در مدارس استرالیا مزایای متعددی برای دانش آموزان دارد. دانش آموزان میتوانند ضمن تحصیل در بهترین مدارس استرالیا، در برنامههای خاص آنها شرکت کنند و دروس خود را زیر نظر برجستهترین معلمان بیاموزند. علاوه بر این موارد، برخی دیگر از مزایای تحصیل در مدارس استرالیا عبارتند از:
- برگزاری کلاسهای کوچک و کمجمعیت برای توجه ویژهتر به دانش آموزان؛
- امکانات بالای مدارس؛
- تدریس با بالاترین کیفیت و استاندارد؛
- فوقبرنامههای درسی تیزهوشان ویژهٔ دانش آموزان نخبه؛
- فوقبرنامههای یادگیری انفرادی برای دانش آموزان ضعیفتر؛
- امکان شرکت در دورههای تقویت زبان انگلیسی.
خدمات مهاجرت پلاس در زمینه اخذ پذیرش از مدارس استرالیا
تحصیل در مدارس استرالیا نیازمند طیکردن یک فرآیند طولانی و زمانبر است که بسیاری از افراد به همین دلیل از انجام آن صرفهنظر میکنند. مهاجرت پلاس با ارائۀ خدمات متنوع برای مهاجرت تحصیلی به استرالیا این فرصت را به شما میدهد که تمامی این فرآیند را به سرعت طی کنید.
وکلای ما در مهاجرت پلاس پروندۀتان را بررسی کرده و باتوجه به شرایط، به شما در تمامی مراحل از جمله انتخاب مدرسه، دریافت نامهٔ پذیرش، ترجمهٔ رسمی مدارک، دریافت ویزای دانش آموزی و… کمک میکنند.
کلام آخر
استرالیا یکی از برترین مقاصد تحصیلی برای دانش آموزان و دانشجویان بینالمللی است. کیفیت تدریس، امکانات آموزشی و معلمان باتجربه در مدارس استرالیا موجب شدهاند که هر ساله بسیاری از والدین از ایران و سراسر جهان فرزندان خود را برای تحصیل به این کشور بفرستند.
در این مطلب به بررسی تمامی شرایط و نکات لازم برای تحصیل در مدارس استرالیا پرداختیم. در صورتی که هرگونه پرسشی در این زمینه دارید میتوانید از طریق راههای ارتباطی با مشاورین ما در مهاجرت پلاس تماس بگیرید.
به این مقاله امتیاز دهید.
مدیر سایت
مهاجرت آنلاین یک جستجوگر هوشمند مطالب مهاجرتی است که با هدف آسان شدن دسترسی کاربران به محتوی مفید معتبرترین سایتهای مهاجرتی کشور راه اندازی شده است. تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب متعلق به سایت مرجع دریافت کننده مطلب میباشد.