هنگامیکه افراد تصمیم به مهاجرت از طریق تحصیل میگیرند، باید خود را برای مواجهه با چالشهای مختلف آماده کنند. یکی از بزرگترین چالشها نداشتن اطلاعات کافی دربارهٔ قوانین، اصطلاحات و نکات این مسیر است. یکی از موضوعاتی که در زمان درخواست برای تحصیل در دانشگاههای کشورهای مختلف با آن روبهرو خواهید شد، اپلیکیشن فی است.
از آنجا که بررسی و محاسبۀ هزینهها برای مهاجرت اهمیت بسیاری دارد، افراد باید مقدار اپلیکیشن فی را نیز در ریزهزینههای خود درنظر بگیرند. در این مطلب با پاسخ به پرسش اپلیکیشن فی چیست، میزان آن را در کشورهای مختلف بررسی میکنیم.
اپلیکیشن فی چیست و چه اهمیتی دارد؟
مفهوم Application fee زمانی مطرح میشود که افراد قصد ارسال درخواست پذیرش برای دانشگاهها یا کالجهای خارج از کشور را دارند. به صورت طبیعی این درخواست با هزینههای مختلفی همراه است که اگر متقاضیان قصد اپلای برای چندین دانشگاه را داشته باشند، این هزینهها چندبرابر نیز خواهد شد.
هزینۀ درخواست یا همان اپلیکیشن فی اهمیت بسیاری برای دانشگاهها دارد، چراکه افراد مختلفی ممکن است تمایل به تحصیل در این دانشگاهها داشته باشند؛ اما تنها تعداد محدودی از آنها تصمیم جدی برای اپلای و نهاییکردن ثبتنام خود دارند. علاوه براین، روند بررسی پروندهها و انتخاب دانشجویان زمانبر است و هزینههایی را نیز برای موسسه دربر دارد. به همین جهت هر دانشگاه برای اطمینان از جدیبودن افراد در ثبتنام خود، مبلغی را به عنوان اپلیکیشن فی از آنها دریافت میکند.
هزینۀ درخواست قابل استرداد نیست و افراد در صورت پذیرفتهنشدن در دانشگاه موردنظر نمیتوانند برای استرداد آن اقدام کنند. به همین دلیل در نظر گرفتن این هزینه در زمان گزینش دانشگاهها و اپلای علاوه بر دانشگاه برای داوطلبان نیز حائز اهمیت است.
میزان اپلیکیشن فی در دانشگاههای بین المللی
حال که با مفهوم اپلیکیشن فی چیست آشنا شدید، مهمترین پرسشی که مطرح میشود، مقدار آن است. مراحل و الزامات ورود به هر دانشگاه با دانشگاه دیگر متفاوت است و این موضوع برای کشورهای مختلف نیز وجود دارد؛ بنابراین هزینه اپلیکیشن فی نیز در هر دانشگاه و کشور متفاوت است.
به طور معمول هزینۀ اپلیکیشن فی دانشگاهها با رتبۀ آنها ارتباطی ندارد. برای مثال این هزینه برای دانشگاه آیوی لیگ پرینستون (Ivy League Princeton University) ۶۵ دلار بوده، در حالی که این مبلغ برای دانشگاه بزرگ راتگرز (Rutgers university) ۷۰ دلار است. در ادامه هزینۀ درخواست پذیرش در برخی از محبوبترین مقاصد تحصیلی دانشجویان بینالمللی را بررسی میکنیم.
اپلیکیشن فی دانشگاههای کانادا
کانادا یکی از مقاصد اصلی تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی است و دانشگاههای این کشور به عنوان موسساتی مقرون بهصرفه شناخته میشوند. با این وجود هزینۀ درخواست پذیرش برای این دانشگاهها بین ۵۰ تا ۲۵۰ دلار کانادا است. در این میان، حدود ۵ درصد از کالجها و دانشگاههای کانادا هزینهای برای درخواست متقاضیان دریافت نمیکنند.
اپلیکیشن فی دانشگاههای آمریکا
هر ساله بیش از یک میلیون دانشجوی بینالمللی برای تحصیل به آمریکا سفر میکنند. این دانشجویان به طور متوسط بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار برای هزینۀ اپلیکیشن فی دانشگاههای آمریکا پرداخت میکنند. علاوه بر این، برخی از موسسات این امکان را برای متقاضیان فراهم کردهاند که بدون پرداخت هزینه یا با هزینۀ بسیار کم درخواست خود را برای دانشگاه ارسال کنند.
اپلیکیشن فی دانشگاههای استرالیا
به صورت کلی تحصیل در استرالیا نسبت به آمریکا و کانادا هزینۀ بیشتری دارد؛ اما متقاضیان برای ارسال درخواست خود تنها لازم است که بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار استرالیا بپردازند.
اپلیکیشن فی دانشگاههای اروپا
در صورتی که تصمیم به تحصیل در دانشگاههای انگلستان را داشته باشید، به طور متوسط باید حدود ۷۰ پوند برای درخواست خود هزینه کنید. علاوه بر این، بسیاری از دانشگاهها در سراسر اتحادیۀ اروپا حدود ۶۰ یورو برای اپلیکیشن فی دانشجویان بینالمللی درخواست میکنند.
دانشگاههایی که اپلیکیشن فی دریافت نمیکنند
با وجود اینکه یکی از الزامات اصلی جهت ارسال درخواست برای بسیاری از دانشگاهها پرداخت اپلیکیشن فی است، برخی دیگر از موسسات و کالجها الزامی برای پرداخت این هزینه ندارند. در جدول زیر فهرستی از برخی از این دانشگاهها به تفکیک کشور مشخص شده است:
کانادا | آمریکا | استرالیا |
Cambrian College | Yale University | Australian National University |
Centennial College | Milwaukee School of Engineering | University of Sydney |
Canadore College | University of Louisiana | University of New South Wales |
Confederation College | Case Western Reserve University | The University of Queensland |
Conestoga College | Ohio Wesleyan University | University of Adelaide |
Durham College | Drake University | University of Technology, Sydney |
Fanshawe College | Depaul University | University of Wollongong |
Mohawk College | Michigan Technological University | RMIT University |
Northern College | Saint Louis University | University of Newcastle |
St. Clair College | Denison University | Queensland University of Technology, Brisbane |
همانطور که در این فهرست مشخص شده است، بسیاری از این دانشگاهها اگرچه هزینهای برای اپلیکیشن فی درخواست نمیکنند، اما جزء برترین موسسات در کشور خود به حساب میآیند. با این وجود اگرچه هزینۀ درخواست برای آنها رایگان است، اما داوطلبان برای تحصیل در این موسسات باید هزینههای دیگری مانند شرکت در آزمون زبان، ترجمۀ مدارک و … را در نظر داشته باشند.
نحوه پرداخت اپلیکیش فی برای متقاضیان ایرانی
در حالت کلی سه روش برای پرداخت هزینۀ اپلیکیشن فی وجود دارد که شامل آنلاین، آفلاین و حواله میشود. بنابراین برای اینکه بدانید بهترین راه برای پرداخت اپلیکیشن فی چیست، ابتدا باید با جزئیات هرکدام از این روشها آشنا شوید.
پرداخت آنلاین
در این روش میتوانید با ورود به درگاههای پرداخت از طریق حسابهای بانکی مانند ویزاکارت، پیپل و یا درگاه فلای وایر (Fly Wire) این هزینه را پرداخت کنید. از آنجا که دسترسی به مستر کارت، ویزاکارت یا حساب پیپل برای ایرانیان امکانپذیر نیست، افراد میتوانند از طریق وبسایتهای واسط پرداخت یا کارت اعتباری آشنایانی که در خارج از کشور زندگی میکنند این هزینه را پرداخت کنند.
پرداخت آفلاین
در این روش باید هزینه را از طریق حوالۀ بانکی پرداخت کرده و فیش واریزی را برای دانشگاه ارسال کنید. از آنجا که ایرانیان به علت تحریم امکان دسترسی به سیستم بانکی جهانی را ندارند، این روش پرداخت برای آنها مناسب نیست.
در نهایت بهترین روش پرداخت اپلیکیشن فی چیست؟
از آنجا که این روشها محدودیتهایی برای ایرانیان دارد، متقاضیان میتوانند با مراجعه به صرافیها هزینۀ اپلیکیشن فی خود را بپردازند. البته در این حالت باید یک هزینۀ اضافی برای کارمزد نیز به صرافی پرداخته شود.
واحد مالی مهاجرت پلاس بهسرعت و بدون هیچگونه مشکلی این پرداخت را انجام میدهد؛ بنابراین مشتریان ما مشکلی در پرداخت هزینهٔ اپلیکیشن فی نخواهند داشت. اگر شما نیز به این خدمات نیاز دارید همین حالا با مشاوران ما تماس بگیرید.
برای عدم پرداخت اپلیکیشن فی باید چه کار کنیم؟
پرداخت اپلیکیشن فی هنگامی که قصد اپلای برای چندین دانشگاه را دارید، هزینۀ زیادی دربر دارد؛ به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال راهی برای معافیت از آن هستند. در صورتی که هریک از شرایط زیر را داشته باشید، میتوانید از پرداخت اپلیکیشن فی معاف شوید:
- برخی از دانشگاهها یک آزمون ورودی دارند که در صورت قبولی در این آزمون با نمرات بالا، امکان معافیت از پرداخت Application fee وجود خواهد داشت؛
- برخی از دانشگاهها برای تشویق دانشجویان به اپلای آنلاین، هزینهای بابت بررسی پرونده از این افراد دریافت نمیکنند؛
- در برخی از کشورها، متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی در صورت شرکت در آزمون SAT میتوانند بدون پرداخت هزینۀ درخواست، برای تحصیل در دانشگاه اقدام کنند؛
- در صورتی که موفق به دریافت بورسیۀ تحصیلی برای پوشش هزینههای تحصیل شوید، نیازی به پرداخت هزینۀ درخواست نخواهید داشت؛
- دانشجویانی که به دلایل مالی توانایی کافی برای پرداخت این هزینه را نداشته، اما از صلاحیتهای علمی مناسبی برخوردار باشند. البته این معافیت تنها برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی وجود دارد.
نکات مهم در رابطه با اپلیکیشن فی و نحوه پرداخت آن
حال که میدانید اپلیکیشن فی چیست، بهتر است برای موفقیت در روند پرداخت آن نکات زیر را در نظر داشته باشید:
از آنجا که پس از ارسال درخواست و پرداخت هزینۀ اپلیکیشن فی امکان ویرایش اطلاعات وجود ندارد، حتماً قبل از Submit درخواست اطلاعات خود را چندین بار مرور کنید؛
پرداخت هزینۀ درخواست نیز مانند زمان ارسال مدرک یک ددلاین مشخص دارد؛ بنابراین بهتر است پیش از هرچیز این تاریخها را بررسی کرده و برای پرداخت هزینه پیش از آخرین فرصت برنامهریزی کنید؛
فراموش نکنید که پس از پرداخت هزینه فیش پرداخت خود را برای دانشگاه ارسال کنید؛ زیرا در غیر این صورت اطلاعات شما از سوی دانشگاه بررسی نخواهد شد.
کلام آخر
مهاجرت تحصیلی یک پروسۀ طولانی و دشوار است که هزینههای مختلفی را برای متقاضیان دربر دارد. به همین دلیل بررسی دقیق تمامی هزینهها و محاسبۀ آنها به شما کمک میکند تا بتوانید بودجۀ خود را بهتر تقسیم و آنها را اولویتبندی کنید. اپلیکیشن فی یکی از هزینههای ضروری و مهم است که باید از میزان آن آگاهی داشته باشید.
در این مطلب به بررسی پرسش اپلیکیشن فی چیست و اهمیت آن برای دانشگاه و متقاضی پرداختیم. در صورتی که پرسش دیگری در این زمینه دارید، میتوانید از طریق بخش نظرات سوالات خود را مطرح کنید تا مشاوران ما در سریعترین زمان به آنها پاسخ دهند.
به این مقاله امتیاز دهید.
مدیر سایت
مهاجرت آنلاین یک جستجوگر هوشمند مطالب مهاجرتی است که با هدف آسان شدن دسترسی کاربران به محتوی مفید معتبرترین سایتهای مهاجرتی کشور راه اندازی شده است. تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب متعلق به سایت مرجع دریافت کننده مطلب میباشد.