فهرست مطالب (Table of Contents)
از سال ۲۰۲۲ که دومینیکا برای ششمین سال متوالی بهعنوان بهترین کشور دارای برنامه شهروندی اقتصادی شناخته شد، بسیاری از متقاضیان ایرانی برای اینکه بتوانند ارزش سرمایهشان را حفظ کرده و همزمان از مزایای داشتن پاسپورت معتبر و امکان سفر آزادانه و بدون ویزا بهره ببرند، سراغ سرمایهگذاری در دومینیکا رفتهاند.
دومینیکا نهتنها بهترین برنامه شهروندی اقتصادی را دارد؛ بلکه تابعیت مضاعف را هم قبول داشته و روند اخذ پاسپورتش از طریق سرمایهگذاری، غیرحضوری و کاملاً سریع، مطمئن و ساده است. به همین بهانه بیایید درباره فرایند پرداخت مالیات در این کشور صحبت کرده، سپس با روند سرمایهگذاری در دومینیکا آشنا شویم.
بیشتر بخوانید: چرا به دومینیکا بهشت مالیاتی میگویند؟
مالیات بر درآمد در دومینیکا برای اشخاص حقیقی
اولین موردی که قصد صحبت درباره آن را داریم، مالیاتی است که شهروندان تحت عنوان personal income tax آن را میپردازند. در صورتی که شما شهروند دومینیکا شوید و در مدت یک سال حداقل ۱۸۳ روز را در این کشور زندگی کنید، باید مالیات بر درآمد سالانه و فردی خود را بپردازید. این مالیات بر اساس درآمد کلی شما در طول سال محاسبه خواهد شد و بر اساس آخرین اعلام رسمی به شرح زیر خواهد بود:
- برای ۳۰ هزار دلار اول درآمد، فرد نیازی به پرداخت مالیات نخواهد داشت
- برای ۲۰ هزار دلار بعدی (از ۳۰ هزار دلار تا ۵۰ هزار دلار درآمد)، فرد باید ۱۵ درصد مالیات را پرداخت کند
- برای درآمد ۵۰ هزار تا ۸۰ هزار دلار فرد باید ۲۵ درصد مالیات را پرداخت کند
- هر میزان درآمدی که بالای ۸۰ هزار دلار باشد شامل ۳۵ درصد پرداخت مالیات میشود
پرداخت مالیات برای کسانی که ساکن دومینیکا نیستند!
در سالهای اخیر دولت دومینیکا تلاش زیادی کرده تا بتواند توجه سرمایهگذاران خارجی بیشتری را به کشور خودش جلب کند. به همین خاطر ساده کردن مسیر پرداخت مالیات و نحوه پرداخت آن از سال ۲۰۱۶ به یکی از اولویتهای مهم دولت تبدیل شد.
در حال حاضر دارندگان پاسپورت دومینیکا که ساکن جزیره نیستند و صرفاً از مزایای پاسپورت برای سفرهای آزاد و بدون ویزا استفاده میکنند؛ فقط در صورتی باید مالیات بپردازند که درآمدشان از خود دومینیکا باشد.
نحوه پرداخت مالیات برای اشخاص حقوقی
تا اینجا درمورد اشخاص حقیقی صحبت کردیم و حالا باید ببینیم که دولت چه برنامهای برای پرداخت مالیات توسط اشخاص حقوقی دارد.
تمامی اشخاص حقوقی به شرط حضور در جزیره و زندگی در دومینیکا باید بر اساس درآمدشان مالیات بپردازند. سرمایهگذارانی هم که تحت عنوان اشخاص حقوقی ساکن کشور نباشند، از روی سود سالانه کسبوکارشان در دومینیکا باید ۱۵ درصد مالیات را پرداخت کنند.
مالیات بر ارزش افزوده نیز بر اساس مواردی از جمله نرخ فروش کالا و ارائه خدمات شرکتها تعیین و محاسبه میشود. به این ترتیب نرخ VAT در دومینیکا ۱۵ درصد است و همین مبلغ برای مراکز غواصی و مراکز مسکونی ۱۰ درصد است.
نحوه پرداخت مالیات بر دارایی
در کشور دومینیکا مالیات بر دارایی اعم از ملک یا زمین property تعریف نشده است. در عین حال برای داراییهایی که در پایتخت یعنی شهر روسو و کنفیلد هستند، مالیاتی توسط شهرداری اخذ میشود که نرخ آن ۱ درصد از کل ارزش دارایی در بازار است.
انواع دیگر مالیات در دومینیکا
خوشبختانه در دومینیکا نیازی نیست که برای تقسیم ارث مالیات بپردازید؛ ولی برای انتقال سند دارایی در بعضی موارد باید حتماً تا ۱ درصد از هزینه نقلوانتقال دارایی را به دولت بپردازید. همچنین در این فرایند باید ۲ درصد هزینه دادگاه و ۳ درصد هزینه وکیل را نیز پرداخت کنید.
چه زمانی باید مالیاتم را پرداخت کنم؟
زمان اعلام پرداخت مالیات و ارسال مدارک سالانه توسط دولت دومینیکا ۳۱ مارچ هرسال اعلام شده است و اگر قرار به تغییر آن باشد، توسط دولت اعلام میشود. اگر شخصی این زمان را از دست بدهد باید ۵ درصد درصد بیشتر (نسبت به کل مبلغی که باید پرداخت شود) را بهعنوان جریمه بپردازد.
اخذ پاسپورت دومینیکا از طریق سرمایهگذاری
سرمایهگذاری در دومینیکا یکی از بهترین برنامههایی است که این امکان را فراهم کرده تا بتوانید ارزش سرمایهتان را حفظ کرده و همزمان به سود قابلقبولی برسید، از آن طرف هم فرصتی دارید تا صاحب یکی از معتبرترین پاسپورتهای جهان بشوید.
برای داشتن این پاسپورت شما دو روش پیشرو دارید در روش اول میتوانید مبلغ ۱۰۰ هزار دلار آمریکا را به دولت کمک کنید تا صرف توسعه زیرساختهای آموزشی و بهداشتی جزیره شود. در روش دوم هم میتوانید سود بیشتری بهدست آورید، به این شرط که مبلغ ۲۲۰ هزار دلار آمریکا را در پروژههای مورد تأیید دولت مانند پروژه هتل هیلتون دومینیکا سرمایهگذاری کنید. به این ترتیب میتوانید همراه با همسر و فرزندانتان صاحب یکی از معتبرترین پاسپورتهای جهان شده و با داشتن آن به بیش از ۱۴۴ کشور جهان سفر کنید.
کلام آخر
تا اینجا درباره جزئیات پرداخت مالیات در دومینیکا برای افراد حقیقی و حقوقی صحبت کردیم و در انتهاب مقاله اشاره کوتاهی به نحوه سرمایهگذاری در دومینیکا و دریافت پاسپورت این کشور از طریق سرمایهگذاری داشتیم.
با توجه به اینکه دولت دومینیکا برای سهولت دریافت مدارک، راستیآزمایی مدارک و جلوگیری از ورود افرادی که قصد کلاهبرداری دارند، فقط پروندههایی را بررسی میکند که از طریق نمایندگان دولت دومینیکا ارسال شده باشند، متقاضیان ایرانی در ابتدای مسیر باید حتماً مدارکشان را برای نمایندگان دولت فرستاده و سپس با دریافت تأییدیه موافقت دولت را بگیرند تا پاسپورت و گواهی شهروندی برایشان صادر شود.
بر اساس آخرین اعلام رسمی سایت دولت دومینیکا، در حال حاضر شرکت کنکاش تنها نماینده دولت برای امور دریافت پاسپورت از طریق سرمایهگذاری در ایران است. پس اگر در این مورد نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتری دارید یا میخواهید صفر تا صد کار را به متخصصان ما بسپارید، منتظر تماستان هستیم.
بیشتر بخوانید: نگاهی به وظایف و حقوق شهروندان دومینیکا
کنکاش
مهاجرت آنلاین یک جستجوگر هوشمند مطالب مهاجرتی است که با هدف آسان شدن دسترسی کاربران به محتوی مفید معتبرترین سایتهای مهاجرتی کشور راه اندازی شده است. تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب متعلق به سایت مرجع دریافت کننده مطلب میباشد.